Creu Roja fa un balanç molt positiu de la campanya de recollida de joguines

Ha finalitzat la campanya de recollida de joguines organitzada l’assemblea local de Creu Roja Joventut, en coordinació amb les àrees de Serveis Socials municipals dels consistoris de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar.

Maria Jesús Garcia, tècnica de la Creu Roja, especifica que  s’han recollit  140 joguines.

Es demanava, com cada any, que les joguines fossin noves, que no fossin ni sexistes ni bèl·liques i si pot ser, que fossin educatives, sostenibles i cooperatives.

Quasi la totalitat de les joguines recollides, un 95 % complien aquests requisits, és a dir, han estat vàlides.

Han rebut molta donació de joguina de nadó i menys de joguines per a infants de 7 a 12 anys.

Les joguines es lliuraran als Reis de l’Orient, que les faran arribar la matinada del 5 gener als nens i nenes de les famílies vulnerables dels tres municipis. En concret, aquest any són 57 nens i nenes de 37 famílies de les tres localitats

Cada lot està compost per un llibre, una joguina individual, una joguina cooperativa i un complement.

Hi ha dos tipus de lots segons l’edat: per a infants de 0 a 6 anys i de 7 a 12 anys

Des de Creu Roja estan molt satisfets de com ha anat aquesta campanya, ja que s’han pogut cobrir les necessitats dels nens i nenes de les tres localitats. Garcia ha recordat que, a més a més de a la seu de Creu Roja, es van recollir joguines per a aquesta campanya a l’ Escola del Mar, a l’escola Franciscanes, al Padel UP de Cabrera i a La Fàbrica, de Cabrils. També se’n van recollir al Carrefour de Cabrera de Mar el 9 i 10 de desembre, gràcies a la col·laboració de la Fundació Solidaritat Carrefour.

10 voluntaris de Creu Roja s’han encarregat de realitzar la campanya d’aquest 2023

La campanya de recollida de joguines va néixer el 1992 per cobrir les necessitats de milers d’infants a Catalunya de famílies amb dificultats econòmiques.