Del divendres 17 al diumenge al 19 d’octubre tindrà lloc el Correllengua a Vilassar de Mar, amb el lema “Llengua, cultura, llibertat”. Enguany es retrà homenatge a l’escriptora Maria-Mercè Marçal. Organitza la Comissió del Correllengua de Vilassar de Mar, amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.
Els actes s’iniciaran divendres 17 a les 7 del vespre a Can Bisa amb el conta i pinta contes amb Pilarín Bayés. A les 8, a la Sala Maria Roser Carrau, La Tropa Teatre escenificarà “Deixeu-me dir”, recorregut pels poemes de Miquel Martí i Pol.
Tot seguit, s’iniciarà una cercavila, amenitzada per les entitats de l’AVAL, Ssstrèpits, Sons, Nans i Mansuets de Foc, que faran un espectacle de foc en arribar a la plaça del Círcol, on a les 9 es realitzarà un sopar popular, organitzat per ANC de Vilassar de Mar. Seguidament es farà la lectura del manifest del Correllengua, cremat, a càrrec de Bricbarca, animació musical, amb el grup Randellaires del Ripollès, i hi haurà l’actuació d’un punxa discs, a càrrec de Casal Popular Azari.
El Correllengua continuarà diumenge 19, a les 6 de la tarda, a l’Ateneu Vilassanès, amb el tradicional concert anual que organitza l’associació cultural Amics de la Sardana. Hi actuarà la Cobla Sabadell, sota la direcció del mestre Bernat Castillejo.
El concert, que serà presentat per Josep Valldaura, constarà de dues parts: a la primera, titulada: “També escrivien sardanes”, es mostrarà l’obra de sis compositors de diferents èpoques quan han estat o són grans músics, però que no van tenir la sardana i la cobla com a referència principal de la seva activitat. Alguns noms són prou coneguts com Joan Manent, Xavier Montsalvatge o Antoni Ros Marbà.
La segona part té com a títol “300 anys” i pren a com a referència el tricentenari. Es mostrarà un ràpid repàs de les lluites de Catalunya en forma de sardanes, des de d’època del General Moragas a la guerra de successió. Així es podran escoltar peces com: “Lluita per la llibertat” de Jordi Feliu, “Girona 1808” de Ricard Viladesau, “Juny” de Juli Garreta, “Crit de pàtria” d’Antoni Botey, “La cançó del país baix” de Narcís Costa o “Independansa” de Jordi Paulí.
L’acte, que acabarà amb el tradicional refrigeri i brindis compartit entre músics i assistents, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, l’Ateneu Vilassanès i la Diputació de Barcelona.