Convocada una vaga a Rodalies per aquest dijous

Per aquest dijous, el sindicat CGT ha convocat una jornada de vaga a Rodalies de Renfe. Les principals afectacions es preveuen a les següents franges horàries. Des de la mitjanit fins les 4 del matí, des de les 11 i fins les tres de la tarda i des de les 8 del vespre fins la mitjanit. En aquest cas, es preveu un servei del 40% segons els serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya. En la resta d’hores, els trens circularan normalment.

Un anunci de vaga que coincideix amb l’inici del cap de setmana llarg de la Constitució. La d’aquest dijous és la primera de les dues jornades de vaga convocades pel sindicat CGT per criticar la “manca de voluntat de diàleg”, asseguren, tant de l’operadora com del ministeri de Foment. La segona jornada és prevista per al proper divendres 20 de desembre, dia en el qual l’aturada s’estendrà durant 23 hores.

El sindicat convocant, la CGT, denuncia “manca de personal” i una política de “privatitzacions i externalitzacions” del sector

Llarga distància i AVE

En el cas de la llarga distància i l’AVE els serveis mínims previstos per aquest dijous seran del 90 % i pel que fa a l’Avant seran d’un 63%. Recordar que Els viatgers que hagin adquirit bitllets afectats per la vaga parcial podran sol·licitar un canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas que s’hagi adquirit el bitllet d’un tren suprimit, s’oferirà la possibilitat de viatjar en un altre comboi en l’horari més proper.

D’altra banda, Renfe informa que a França hi ha convocada una vaga interprofessional a partir del 5 de desembre, que també afectarà els trens de Renfe. Els clients afectats seran reubicats en un altre tren del mateix servei que operi.

Més informació

Per a més informació, es pot consultar als web de Rodalies i Renfe, les diferents aplicacions d’aquests operadors o trucar al telèfon 900 41 00 41.