Fins el diumenge 30 de setembre, Setmana de la Gent Gran

La 14a Setmana de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran, compta amb una vintena d’activitats que fins el 30 de setembre mostren les habilitats i capacitats dels avis i àvies de Vilassar de Mar en camps tant diversos com la música, la interpretació, els jocs, les manualitats o l’art de fer truites.


Enguany l’homenatge a la gent gran del poble coincideix amb l’any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat entre generacions, motiu pel qual algunes de les activitats programades vinculen avis amb infants, diferents generacions que poden aprendre una de l’altra. És el cas dels nens i nenes del club de lectura infantil de la biblioteca que el dia 26 de setembre llegiran textos sobre avis i néts o el taller del dia 29 de setembre que permetrà que els néts ensenyin als seus avis a fer servir el Facebook. D’altra banda, l’intercanvi d’experiències també es veurà reflectit amb la rebuda de la gent gran del casal de Navàs, responent així a la visita que els vilassarencs els hi van fer al mes de maig. En el terreny de la interpretació, dissabte i diumenge 22 i 23 de setembre, es va poder gaudir de la representació que la Tropa Teatre va fer de l’obra “L’Hostal de la Glòria”, a l’Ateneu Vilassanès. El 29 de setembre el grup de gent gran Musical d’Or, dirigit per Rafael Pugibet, interpretarà per darrer cop l’espectacle musical “Moments estel·lars de la sarsuela”, en el qual participen una trentena de persones. Les entrades, al preu de 5 euros, es podran adquirir de forma anticipada el 25 de setembre a la taquilla de l’Ateneu, de 6 a 8 de la tarda. Tota la recaptació d’aquest espectacle es destinarà a Càritas Vilassar de Mar.
La Setmana de la Gent Gran portarà altres activitats ja consolidades com són les jornades de portes obertes a les diferents residències per a la gent gran que hi ha al poble, les festes als centres cívics, els campionats de petanca, botifarra, escacs i dòmino o el concurs de truites, que enguany arriba a la sisena edició. Tampoc faltaran les havaneres, el programa especial de Vilassar Ràdio en directe des de la plaça de l’Ajuntament el dia 28 de setembre i la missa o el dinar de germanor que posarà el punt i final a la celebració. L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte, ho pot sol·licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.