Continua baixant l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme

Atur a Vilassar de MarSeguint la tendència d’anys anteriors, el mes de maig ha deixat dades positives per a la comarca en matèria d’atur. La xifra registrada de persones desocupades s’ha reduït  en 999 i acumulem ja 10 mesos consecutius de reducció. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la davallada de l’atur el mes de maig s’ha comptabilitzat a 26 dels 30 municipis de la comarca, ha afectat a tots els grups d’edat i als 5 sectors.  Amb les darreres dades, el total de persones sense feina al Maresme és de 37.351, 999 menys que el mes d’abril i 2.547 menys que fa un any. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi ha 1.192 aturats, 15 menys que al mes d’abril, és a dir, un 1’24% menys. La taxa d’atur a la nostra localitat és de l’11’66 %.


Al conjunt de la comarca, el 70,74% del descens de l’atur s’ha concentrat en el col•lectiu d’homes (-704), entre els quals hi ha una taxa d’atur del 14,8%. En el sector femení maresmenc la taxa d’atur s’eleva fins el 18,2%, essent la mitjana comarcal del 16,4%.
El sector que ha tingut un millor comportament en reducció de la desocupació ha estat el dels serveis (625 aturats menys), tot i que també és el sector que concentra un nombre més elevat de persones sense feina (23.353). També, però, hi ha hagut descensos en la resta. A la indústria, 175 persones menys a l’atur; 164 menys a la construcció; 25 menys a l’agricultura i 10 menys al col•lectiu SOA (Sense ocupació anterior).
Per municipis, la tendència reductora ha estat gairebé homogènia. Només en 3 municipis: Cabrils, Sant Cebrià de Vallalta i Vilassar de Dalt s’ha registrat un mínim augment en la desocupació i a Sant Iscle de Vallalta es mantenen inalterables les xifres del mes d’abril.
Pineda de Mar, amb una taxa d’atur del 21,44% continua sent el municipi amb més desocupació, seguit de Mataró amb un 20,88%. A la banda contrària es troba Cabrera de Mar que és la població amb una taxa més baixa (8,11%). També es troben per sota de la mitja comarcal: Alella, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar..