Conserves Dani, patrocinador principal de la campanya “+salut x a un futur millor”

L’empresa vilassarenca Conserves Dani dona 10.000€ a la campanya “+salut x a un futur millor” i n’esdevé patrocinador principal d’aquesta campanya per lluitar contra la covid 19, impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme.

Els diners recaptats són destinats a projectes de recerca i de formació per millorar l’abordatge de la malaltia i de les seves seqüeles a la comarca

Mireia Casaus, portaveu de l’empresa Conserves Dani, ha explicat que  “ la família Sánchez-Llibre sempre ha estat molt compromesa amb el desenvolupament de la comarca. En aquests moments que s’estan vivint, s’ha vist el gran esforç i solidaritat dels nostres professionals de la salut. Veure l’esperit de sacrifici ha impulsat a l’empresa a ajudar en la mesura del possible i agrair el gran treball que està realitzant el Consorci Sanitari del Maresme”.

Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, ha agraït en nom del Consorci  el seu recolzament a aquesta campanya a través d’aquesta donació.

Els diners recaptats fins al moment en aquesta campanya han permès oferir gratuïtament als professionals de les residències geriàtriques del Maresme el Curs d’expert en cures Covid-19 i síndromes geriàtriques, dissenyat amb el Tecnocampus-Mataró. En aquests moments, l’estan realitzant més de 70 alumnes procedents de 13 residències de la comarca.

El Consorci Sanitari del Maresme està desenvolupant diversos projectes de recerca, els resultats dels quals ja s’estan aplicant en benefici dels seus pacients. D’entre ells, destaquen els orientats a tractar les seqüeles de la malaltia, el que s’anomena covid persistent.

Per exemple, el programa personalitzat de rehabilitació telemàtica postcovid és pioner al nostre país i dissenyat exclusivament per a les persones que presenten dificultat respiratòria (dispnea) i fatiga (disfunció muscular). Les 77 persones que fins ara han participat en l’estudi, de 55 anys d’edat mitjana, han millorat l’eficàcia mecànica en un 40% i la capacitat respiratòria en un 20%.

D’altra banda, la desnutrició en pacients de covid es tracta amb un suplement nutricional que s’aplica ja des de l’ingrés hospitalari seguint un protocol també pioner a casa nostra, que s’ha estudiat amb més de 600 persones ingressades per covid a l’Hospital de Mataró. Això ha permès rebaixar fins a la meitat la pèrdua de pes (relacionada amb la pèrdua de massa muscular i la fatiga postcovid).

Pel que fa a “Impulsem la recerca”, és una  iniciativa que el Consorci Sanitari del Maresme va posar en marxa el 2019 per promoure la recerca biomèdica lligada a la comarca del Maresme i orientada a desenvolupar projectes de recerca aplicada que impactin positivament en la salut i la qualitat de vida dels seus habitants. “+ salut x a un futur millor” compta amb la col·laboració de Hartmann, Federació de Gremis i Associacions Empresarials del Maresme (FAGEM), Conserves Dani, Conmasa, Tecnocampus, Mataró Parc i Mataró Audiovisual.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.