Consells de seguretat per l’estiu

Si la setmana passada era el cap de la Policia Local qui ens donava consells de seguretat de cara a l’estiu, aquesta setmana ho han fet els Mossos d’Esquadra. Ahir dues agents de l’àrea de Premià de Mar van visitar el programa “La ràdio a la fresca” de Vilassar Ràdio i van parlar del dispositiu d’estiu que en l’argot policial anomenen dispositiu Gregal.

Les agents Sílvia i Esther van donar consells bàsics alertant sempre que a l’estiu, tot i ser època de relaxament, en matèria de seguretat no podem abaixar la guàrdia. Pel que fa a la platja, van recomanar no portar objectes de valor i si es va en cotxe no deixar-los dins del vehicle. A més van parlar d’un augment de robatoris en els cotxes d’estrangers, perquè estan de passada pel nostre país i porten diners i objctes de valor.

Un altre consell bàsic és vigilar les nostres pertinences sobretot en moments o situacions amb gran aglomeració de persones, com per exemple les festes majors dels nostre pobles i ciutats tan típiques de l’estiu.

Pel que fa al domicili, si marxem fora de vacances, la recomanació és no anunciar-ho per xarxes socials i deixar signes de vida, com tenir alguna persona de confiança que ens regui les plantes, o engegui algun llum de tant en tant.

Finalment, i de cara a viatges, recomanen vigilar quan ens aturem a les àrees de servei i assegurar-nos i verificar el que contractem, sobretot en quant a habitatges turístics, per evitar estafes.