“Confluències. Arrels i tintes” de Pol Peiró, al Monjo

Des del passat 21 d’abril fins al 2 de juny Pol Peiró Navarro presenta al Museu Monjo la mostra “Confluències. Arrels i tintes”.L’artista ha explicat que fa 3 anys que estava preparant aquesta mostra, que consta de 22 obres.

Ha apostat pel procediment ancestral de fabricació de la tinta ferrosa medieval per reivindicar aquest procediment pictòric que és molt nostre, que va sorgir al segle XI. Aquest procediment s’utilitzava per a fabricar la tinta que permetia la còpia i la preservació dels textos de l’època.


Pel que fa a la temàtica de les obres, són paisatges interiors, matèrics i subtils, abstractes i de caràcter informalista.

A diferència d’altres exposicions, però, la tinta no és el motiu i raó de ser de les peces, sinó que s’utilitza com un recurs pictòric més, integrat dins l’obra i en confluència amb altres materials com els olis, el grafit i el carbonet.

La mostra és un homenatge a Rafael Romero, Paulí Josa i Josep Maria Codina. Peiró s’emmiralla en l’obra dels artistes informalistes   catalans i en l’obra de Fernando Zóbel.

L’artista Pol Peiró Navarro va néixer Premià de Mar, 1994. És graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i especialitzat en pintura. La seva obra s’ha exposat a diversos Museus i institucions del territori, tant a escala nacional com internacional. En paral·lel a la seva activitat pictòrica, Peiró exerceix la docència de les arts a l’Educació Secundària Obligatòria. Ha treballat com a dibuixant i il·lustrador en l’àmbit editorial, dirigeix el seu propi taller de creació, l’Andana i participa en programes i activitats artístiques per a col·lectius amb risc d’exclusió social.