Coneixem el vilassarenc Lluís Mengual, sotscampió de “Maestros de la costura” de TVE-1

Avui passa pels nostres micròfons, el vilassarenc Lluís Mengual, sotscampió del talent show de Televisió Espanyola “Maestros de la Costura”. Embastem l’agulla per conèixer aquest autèntic tro de la moda. Es beu la vida a glops, assegura que la por no porta enlloc, i confessa que es passa les 24 hores del dia treballant en el seu garatge de Vilassar de Mar acompanyat, per cert, per la nostra emissora. Lluís Mengual, autèntic enfant terrible de la moda, no es mossega mai la llengua. Això sí, aclareix, sempre amb respecte.

Ara, amb el programa ja acabat, Lluís Mengual recorda com va anar a parar, de Vilassar de Mar, a TVE. Una bona amiga seva, diu, es va fer passar per ell i el va apuntar sense que ell ho sabés a la quarta edició de “Maestros de la Costura”, que emet TVE-1.

Explica que també va anar al càsting definitiu del programa mig enganyat. Això sí, un cop dins; va assumir-ho el més ràpid possible.

I de cara a la feina ja dins del talent show. El vilassarenc, mentre va durar la seva reclusió televisiva, va sentir-se amb les llibertats coartades. Com un nen, diu, ja que “s’ha de demanar permís per tot”. És una situació difícil de portar per a ell, que ha confessat que mai més ho tornaria a repetir.  

Lluís Mengual va voler aprofitar la seva aparició televisiva en el prime time de TVE com una experiència de màrqueting, perquè la gent visualitzés la seva obra. Atenció a la seva reflexió post concurs: pel fet de sortir a televisió, sembla –ha dit- que es respecta més el seu treball.  Ha arribat a més públic, i ha obert web pròpia.

Autèntic enfant terrible de la costura, té molt clar quin és el seu camí i fa constantment dissenys nous i els mostra i posa a la venda al seu web.

Treballa, les 24 hores del dia, des del seu taller a Vilassar de Mar. Un garatge familiar, fins que pugui tenir un local a Barcelona.

Nascut a Barcelona, de ben jovenet es va instal·lar a Vilassar de Mar amb la seva família i va estudiar el Pérez Sala. Allà ja somiava, un dia, en dedicar-se a la moda. Es beu la vida a glops. No es rendeix mai.

De caràcter fort, hem vist el vilassarenc no deixar-se trepitjar, en cap moment, davant de les càmeres televisives. Per més Lorenzo Caprile que fos qui tenia al davant.

Després del seu pas per “Maestros de la Costura”, allau de feina. Oferta una gran varietat deproductes a diversos preus per arribar a tots els públics.

Lluis Mengual es posa a somiar i ens confessa quina estrella mundial li agradaria vestir: Meryl Streep.

I a escala catalana, li agradaria vestir a Pilar Rahola.

El vilassarenc Lluís Mengual té un munt de projectes i il.lusions. El repte? Segurament una catifa vermella als Òscars a una princesa europea.

El deixem al seu garatge de casa, com un Bill Gates de la moda, embastant l’agulla i amb l’orella posada en Vilassar Ràdio. Escolta la nostra emissora des de fa un any.

Deixem en Lluis Mengual treballant. Ell sap, ningú m’ha regalat res, diu, quina és la recepta: treball, treball i més treball. Com deia el geni, que la inspiració l’agafi pencant.