La Marxa per la Llibertat, organitzada per ANC i Òmnium Cultural, passarà pel Maresme

A peu, en bicicleta o en patinet. L’ANC i Òmnium Cultural convoquen, per al primer dimecres després que es conegui la sentència de l’Audiència Nacional als polítics catalans empresonats, a cinc marxes per la llibertat com a resposta de país. Cinc itineraris que confluiran a Barcelona de 100 kms repartits en tres etapes. El tram maresmenc correspon a la via gironina i passarà per la Nacional II.

L’ANC i Òmnium entenen que la sentència criminalitzarà els drets fonamentals i, per tant, convoca a cinc grans marxes que sortiran el primer dimecres després que es conegui la sentència de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona. L’objectiu és aplegar-se en una gran concentració unitària a Barcelona el divendres.

Les diferents Marxes per la llibertat són recorreguts de tres dies que, segons l’organització, es poden fer a peu, en bicicleta o en patinet i recorden que cadascú pot fer els trams que s’adaptin tant a les seves condicions físiques com a les agendes laborals i escolars.

Tram maresmenc

El tram maresmenc sortirà de Girona per enfilar cap a Sils i fer nit a Malgrat de Mar. Des d’allà, s’agafarà la Nacional II ja fins a la capital catalana. El dijous es farà el tram d’Arenys de Mar amb sopar, allotjament i esmorzar a Premià de Mar per, divendres, enllaçar amb Barcelona fent el darrer tram de 20 kms.

L’organització explica que la Marxa per la Llibertat està inspirada en la que va fer Martin Luther King sobre Washington o la de la Sal que va fer Gandhi. Una acció pacífica, diuen, en favor de l’autodeterminació, en contra de la repressió i per la llibertat dels presos.

Cada columna, els detalls concrets s’aniran perfilant, farà 100 kms en tres dies. Cada dia se sortirà d’un poble que es convertirà en punt de reunió i d’avituallament on es podrà sopar, dinar i, fins i tot, dormir.

Un equip de voluntaris, amb els seus cotxes, s’encarregaran de donar assistència i atendre els imprevistos que puguin sorgir. Els organitzadors recomanen que, a través del web habilitat per a l’ocasió, s’inscriguin per tenir un registre de casa a pernoctacions i avituallaments en cas que calguin. Els dinars i sopars costaran al voltant de sis euros i les pernoctacions, en llocs habilitats com ara poliesportius, seran gratuïtes. Caldrà portar, però, sac i màrfega.

El dia de la sentència

D’altra banda, el dia que es conegui la sentència, tant l’ANC com Òmnium Cultural ja han anunciat que es faran diferents actes a les 8 del vespre en diferents municipis que ja s’aniran concretant a mida que passin els dies.