ERC de Vilassar de Mar ha enviat un comunicat a Vilassar Ràdio posicionant-se sobre el traspàs de competències del tram de la carretera N-II al Maresme de l’Estat a la Generalitat de Catalunya.

ERC es felicita pel canvi de titularitat de la carretera i “per la possibilitat que l’Estat destini recursos econòmics a la nostra comarca, durant tant temps oblidada i que fou pionera en infraestructures de mobilitat amb la primera línia de tren (1847) i autopista (1969) de l’Estat“.

ERC considera que “l’imminent acord anunciat pels representants del Partit dels Socialistes de Catalunya no és una solució de consens a la comarca. L’acord unànime del Consell Comarcal del 18 de maig de 2004, establia d’altres prioritats abans de la construcció de l’avinguda del mig”.

En el comunicat, ERC es ratifica “en les prioritats fixades per la resolució aprovada al congrés comarcal d’Esquerra el passat 6 de novembre de 2007 respecte de la mobilitat al Baix Maresme”.

Les resolucions són: avançar al primer decenni del Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC), la construcció de la nova línia de tren d’interior de Barcelona a Mataró, la implantacío de serveis d’autobús amb una periodicitat de 30 minuts en hora punta des de tots i cadascun dels municipis del Baix Maresme cap a Barcelona, la gratuïtat dels peatges de Premià de Dalt i el troncal de Vilassar de Dalt de la C32 per als veïns i veïnes del Maresme mentre no es pugui assumir el rescat complet de l’autopista, si més no per a la mobilitat obligada, la creació de nous accesos a aquesta via des de Teià, Premià de Mar i Cabrils i la implantació de més  mesures de pacificació de la N-II.

El comunicat conclou que “una vegada desplegades les mesures anteriors” serà moment per “valorar la necessitat i, per tant, la implantació d’un nou vial paral.lel a la C32 de dos o quatre carrils com a via d’interconnexió entre els municipis”.

ERC afegeix que treballarà “des de totes les institucions per aconseguir els objectius citats en el punt anterior.

Leave a Reply