Comunicat del govern sobre com es gestiona la crisi del coronavirus al nostre poble

El govern de Vilassar de Mar ha comunicat en una nota de premsa com s’està gestionant la crisi del coronavirus:

El govern, en mans d’ERC –Gent per Vilassar de Mar, explica que la premissa que està duent a terme des del primer moment que es van començar a prendre mesures per mitigar els efectes del coronavirus a la població és “Sumar tots els esforços possibles per fer front al coronavirus” i afegeix que per gestionar-ho, es va crear un comitè d’emergència.

El comitè d’emergència està format per personal tècnic de diferents àrees (salut, riscos laborals, comunicació), el cap de l’àrea de Serveis Personals, el cap de la Policia Local, l’alcalde, la regidora de Promoció de la Salut i Serveis Socials i el regidor de Comunicació. El comitè es reuneix cada matí, a primera hora, i treballa de forma coordinada per avaluar la situació, prendre les mesures adients en funció del que indiquin els organismes competents, comunicar-les a la ciutadania així com preveure possibles escenaris de futur.

Les primeres accions del comitè d’emergència es van dur a terme l’11 de març, molt abans de la declaració de l’estat d’alarma, amb el primer decret d’alcaldia on es suspenien activitats i es tancaven tots els equipaments esportius municipals, a més de la Biblioteca i el Tucutuc i els centres cívics i socials, per protegir la població infantil i a la gent gran. El 12 de març es va aprovar, a instàncies del comitè, un segon decret en el qual es tancaven els parcs infantils i s’ampliaven les restriccions de l’anterior. El tercer decret va ser el 14 de març, de serveis mínims a l’Ajuntament per reduir el risc de contagis, prioritzant el teletreball del personal. D’aquesta forma, l’Ajuntament continua prestant serveis a la ciutadania per via telemàtica i telefònica. El 15 de març es va publicar el 4t decret d’alcaldia, per aprovar la gratuïtat de la zona verda i blava d’aparcament al municipi. El 16 de març es va aprovar un nou decret amb mesures com la suspensió de les obres públiques i així s’han anat consensuant altres mesures com restriccions en les passejades dels gossos, recomanacions al comerç que pot obrir, recomanacions a la població per minimitzar el risc de contagis, consells de bon veïnatge i moltes altres accions i mesures que es poden consultar al web www.vilassardemar.cat/coronavirus.

Les mesures que es decideixen en el comitè d’emergència també es traslladen, des del primer dia, als grups municipals de l’oposició (Junts per Vilassar, Babord, PSC i Cs) amb informació de les diferents actuacions i decisions acordades.

El govern explica en la nota de premsa que fa reunions diàries per videoconferència per seguir l’acció de govern, valorar les accions acordades en el comitè d’emergència i proposar-ne de noves com va ser el decret de mesures econòmiques i fiscals per fer front a la crisi del coronavirus. El govern també manté contacte amb l’oposició i des de fa dues setmanes, a petició de l’oposició, es fan juntes de portaveus online on tots els representants dels cinc grups municipals que formen l’Ajuntament de Vilassar de Mar repassen les mesures adoptades i proposen de noves que es traslladen al comitè d’emergència per a la seva valoració i posada en marxa si es creuen adients.

El comitè d’emergència segueix treballant i informant de les possibles afectacions i recomanacions en funció de l’evolució del coronavirus. Es poden consultar al web www.vilassardemar.cat/coronavirus.