Comunicat de l’Ajuntament en relació als focs artificials

Arran de les queixes d’alguns veïns de la Xinesca després que el passat diumenge 27 de juny a l a nit no tinguessin l’oportunitat de veure a la seva zona els focs artificials que van tancar la Festa Major de Vilassar de Mar, l’Ajuntament ens ha fet arribar un comunicat en el qual vol aclarir que va renunciar a situar el punt de llançament de focs artificials que tenia previst a la zona, a petició de representants del Mercat de la Flor i del sector agrícola, pel risc d’incendi que això podia suposar.

Tenint en compte el nombre de cultius i d’hivernacles situats en aquesta part del poble, l’Ajuntament, segons explica el comunicat, va considerar fonamentats els seus arguments i, finalment, va decidir no fer cap llançament des d’aquesta zona per a evitar possibles riscos i qualsevol possible afectació a aquest sector econòmic del municipi.

El pla inicial de l’Ajuntament incloïa quatre punts de llançament de focs per cobrir totes les zones del poble i possibilitar que tothom els pogués veure des de casa seva o els immediats voltants. Aquests quatre punts no s’havien fet públics per aquest motiu i per tal d’evitar aglomeracions incompatibles amb les mesures covid.

L’Ajuntament, en qualsevol cas, va considerar reubicar el punt de llançament de la Xinesca, però l’obligació de comunicar a la Delegació del Govern de Barcelona, organisme competent en matèria d’explosius i pirotècnia, qualsevol canvi d’ubicació amb una antelació de 15 dies hàbils va fer impossible dur a terme qualsevol reubicació dins del barri de la Xinesca, ja que la decisió es va prendre definitivament el 17 de juny.

L’Ajuntament tanca el comunicat lamentant el malestar que aquest fet hagi pogut ocasionar entre els residents de la Xinesca i els demana disculpes.