Comunicat de Junts VdM sobre la pèrdua de places d’aparcament per la implementació del carril bici

Mesures urgents per pal·liar la manca d’aparcament al nostre municipi és el que reclama Junts Vilassar de Mar a través d’un comunicat de premsa que han fet arribar a la nostra redacció.

La regidora Laura Martínez Portell, ha detallat les mesures que exigeixen al consistori per, diuen, solucionar el problema de l’aparcament generat arran de la implementació dels carrils bici. Junts Vilassar de Mar recorda, també, que és necessari arranjar i ampliar les voreres.

Martínez recorda que la seva formació no estava d’acord amb la implementació del carril bici. De fet, ja van votar en contra del Pla Director de la Bicicleta bàsicament, diu, per no haver-hi alternativa a les places d’aparcament que, segons ella, s’han perdut. Pocs vilassarencs i vilassarenques, assegura, treballen al municipi i, per tant, el vehicle privat és una exigència per evitar, sovint, complicades combinacions amb el transport públic.

Detalla les mesures que proposen des de Junts Vilassar de Mar: retorn immediat de l’aparcament en bateria al carrer Carles III, els carrers que siguin de dues direccions passin a una sola direcció per generar nous aparcaments; pel que fa a tots aquells carrers que siguin prou amples, que es substitueixin els aparcaments en línia per aparcaments en bateria; utilitzar, en horari nocturn, els carrils bici com a carril d’aparcament.

Un altre aspecte que es denuncia en el comunicat és el problema que, segons aquesta formació, pateix el comerç de Vilassar de Mar. Martínez ha manifestat a l’espai “Crònica” que la manca d’aparcament “empenya la gent cap a les grans superfícies o cap a altres municipis”. Reclamen, per exemple, que en els aparcaments municipals, l’Ajuntament subvencioni la primera hora.

També, conclou el comunicat, és necessari tant l’arranjament de les voreres per estimular els desplaçaments a peu i, també, fomentar el cotxe elèctric i posar punts de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi.

És hora, conclou Martínez, de buscar solucions a l’aparcament.

Consulta aquí el comunicat de Junts Vilassar de Mar