Comunicat de Babord en relació a la moció de censura

Babord ha enviat un comunicat de premsa a Vilassar Ràdio en relació a la situació política municipal actual, després del rebuig de la sessió plenària  a la moció de confiança a l’alcalde, presentada pel govern,  vinculada a l’aprovació del pressupost municipal i després que les formacions polítiques de l’oposició no s’haguessin posat d’acord per presentar una moció de censura.

En el comunicat, Babord explica que el rebuig del ple als pressupostos  presentats pel govern “feia palesa la minoria en què aquest govern”.

Recorden que van votar en contra dels pressupostos ja que consideren que era “una proposta poc ambiciosa basada a tapar forats més que afrontar problemàtiques socials, ambientals o econòmiques que té el poble”. Posen com a  exemple que el govern “només hi destina 35.000 € a habitatatge social o redueix 48.000 € la despesa en els habitatges socials de Les Pinedes.També argumenten que “les partides més importants es destinen a inversions més que qüestionades” o a les que s’ha oposat com la reforma de l’antic local de La Caixa “comprat amb un deute de 500.000 €, en plena crisi i amb equipaments en desús”

En el comunicat Babord detalla les raons per les quals no va donar suport en la plenària a la qüestió de confiança associada als pressupostos. Manifesten que el govern ha incomplert la majoria d’acords a què  han arribat amb Babord en altres ocasions (investidura del 2015, pressupostos del 2018…). Subratllen que és “un govern inactiu, amb falta de planificació i projecte, que ha provocat un desgavell organitzatiu i de gestió” i afegeixen que “en les converses establertes de cara a facilitar una abstenció, l’equip de govern no va acceptar cessar el regidor Joan Roca (reprovat per la majoria del Ple) ni va fer autocrítica sobre la seva gestió”.

En el comunicat Babord explica les raons per les quals no ha donat suport a un govern alternatiu, format per Junts, PSC I Ciutadadans. Argumenten que la seva composició obligaria a acordar totes les mesures amb grups dels  qui  estan  molt lluny ideològicament. Subratllen que la  ideologia feminista, ecologista, anticapitalista i independentista de Babord fa que no comparteixin criteris amb les altres formacions polítiques de l’oposició asobre mobilitat, habitatge, sobirania alimentària, residus, subvencions, municipalització de serveis, la fi de la repressió i el dret a l’autodeterminació…

Babord recorda que la seva visió de la política es basa “en l’aplicació d’un programa transformador i no en un repartiment de cadires” i recorden que Babord és “l’únic grup que ha posat propostes sobre la taula i, més enllà d’alguna resposta més o menys treballada, cap altre grup ha definit un projecte que valgui la pena sostenir”. Finalment, manifesten que “tot i el desgavell i la inoperància, la coalició d’ERC – Gent per Vilassar va ser l’opció majoritàriament escollida a les darreres eleccions”.

Babord anuncia en el comunicat de premsa que descarta l’oferta d’entrar ara al govern, amb ERC-Gent per Vilassar de Mar. Argumenten que “per la  desconfiança i les actituds prepotents d’alguns membres del govern impedirien una bona gestió compartida” i subratllen que “aquest govern és una coalició d’ERC amb un partit, Gent per VdM, part hereva de l’última etapa de Convergència i Unió, amb qui a Babord li seria molt difícil arribar a acords”.

Babord proposa , en el comunicat de premsa, per als propers dos anys treballar per un acord polític amb el màxim consens possible basat en compromisos temporalitzats durant el que resta de legislatura que contempli, entre d’altres, propostes concretes sobre habitatge públic, polítiques a l’alçada de l’emergència social que vivim, la municipalització de concessions i serveis externalitzats, el desplegament d’unes bases de subvencions a entitats, un pla d’equipaments culturals, l’ampliació i millora del procés de pressupostos participatius, la  convocatòria dels consells de participació aturats fa temps,  l’aprovació d’una nova relació i valoració de llocs de treball a l’Ajuntament, el desplegament del pla d’usos agrícoles, polítiques de pacificació del trànsit i mobilitat sostenible, el suport a l’educació sexual i de gènere a les escoles i als instituts i el reforç de l’àrea de gestió de la COVID-19.

Elena López, regidora de Babord, ha declarat a l’espai “Crònica” aquest dimarts que han treballat durant el que portem de legislatura molt bé amb la resta de grups de l’oposició en temes concrets i, en relació al govern, ha explicat que han fet arribar a l’alcalde la proposta de Babord d’establir “un pacte de governabilitat que permeti tirar endavant totes aquelles actuacions que per part de les dues formacions es considera que són  prioritàries” en el que queda de legislatura i ha afegit que estan en contacte amb el govern per treballar en la definició dels objectius i priorització de les actuacions que s’haurien de dur a terme.

Vegeu comunicat de Babord