Commemoració del Dia contra la violència de gènere a Vilassar de Mar

Vilassar de Mar torna a dir NO a la violència de gènere. Enguany les activitats organitzades per l’Ajuntament van dirigides a la prevenció d’actituds que afavoreixen el manteniment d’aquesta violència en el conjunt de la societat. Per això, el dilluns 26 de novembre ha programat l’obra de teatre “És de conya?” adreçada als alumnes de 4rt d’ESO dels dos instituts. L’alcalde, Joaquim Ferrer, i la regidora de Serveis Socials, Família i Gent Gran, Núria Arasa, explicaran als joves la importància d’activitats com aquesta per treballar en la prevenció del problema.

“És de conya?” és un espectacle de teatre-forum, és a dir, amb una primera part on tres actors representaran diferents situacions relacionades amb la violència de gènere, i amb una segona en què el públic pot participar de manera activa per proposar solucions als problemes que generen els personatges. L’obra, a la sala cultural Roser Carrau, tindrà dues representacions, la primera a les 9.30 hores, dirigida als alumnes de l’institut Vilatzara, i la segona a les 12 h, amb els del Pere Ribot.

D’altra banda, enguany, com a novetat, l’Ajuntament repartirà en diferents equipaments municipals xapes i enganxines i col•locarà expositors (roll-ups) amb una imatge creada especialment per fer visible aquesta problemàtica i transmetre que Vilassar de Mar no accepta actituds violentes i per tant diu NO a la violència de gènere.

Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, l’associació Viladona ha organitzat dues activitats. Aquest divendres 23 de novembre (18 hores), la projecció de la pel•lícula “Buda explotó por vergüenza”, d’Hana Makhamlbaf (Iran, 2007), a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal, i el diumenge 25 de novembre (12 hores), a la plaça de l’Ajuntament, tindran una parada informativa i faran una concentració de rebuig a la violència masclista.