Comencen les obres de construcció del centre definitiu de l’escola Els Alocs

Projecte_ElsAlocs [1]Ahir dilluns 10 de gener al matí es va signar l’acta de replanteig de les obres del centre definitiu de l’escola Els Alocs i això significa que l’obra ja comença. El termini d’execució és de set mesos i la previsió és que el curs escolar 2011-2012 es pugui iniciar al nou centre i es solucioni així la situació de provisionalitat que viu l’escola, en mòduls des del 2006. La Generalitat ha endarrerit diverses vegades l’inici de la construcció del nou centre sense donar cap motiu a l’Ajuntament.

L’escola definitiva es construirà al solar que hi ha al costat de l’institut Pere Ribot, en l’espai comprès entre els carrers Santa Eulàlia, Ronda Vilassar i Santa Eugènia. Comptarà amb 2.659 m2 de superfície construïda i serà d’una línia d’educació infantil i primària amb capacitat per a 225 alumnes però amb espai reservat perquè es pugui ampliar a dues línies. Aquesta ampliació no afectaria el funcionament del centre ja construït. El projecte es basa en una composició articulada de tres cossos clarament diferenciats però connectats a través de la coberta, des de l’accés principal fins al gimnàs. També disposarà de cinc accessos des de l’exterior per poder accedir de forma independent a les pistes esportives, a la biblioteca, al despatx de l’AMPA, a la cuina i al propi centre educatiu.

El cos principal, destinat a les classes, comptarà amb tres plantes. A la planta baixa hi haurà tres aules d’educació infantil, la sala de psicomotricitat, la biblioteca i el despatx per a l’AMPA. A la primera planta hi haurà cinc aules de primària i diverses sales de reforç, i a la segona planta, tres aules de primària, l’aula de plàstica, la d’informàtica i la de música. Al seu costat hi haurà el cos destinat a cuina, menjador i espai de treball intern del professorat, i per últim, l’espai que acollirà el gimnàs i els vestuaris.

L’escola Els Alocs es va posar en marxa el setembre del 2006, en mòduls, a l’espai en el qual ara es construirà el centre definitiu. A l’estiu del 2008 els mòduls es van traslladar al parc del Congrés per tal que el Departament d’Educació de la Generalitat pogués disposar dels terrenys per fer el centre definitiu.

Leave a Reply