Comencen a executar-se els primers projectes dels Pressupostos Participatius de 2018

Els set projectes més votats a Vilassar de Mar dels Pressupostos Participatius del 2018 (fins arribar als 150.000 € que s’hi destinaven) està previst que comencin a executar-se entre el 21 de gener i l’1 de març d’aquest 2019.

  • El més votat van ser les obres de reparació de les voreres del Barato. Un projecte que s’ha desglossat en dues fases: D’una banda, la supressió de barreres arquitectòniques i millora de la seguretat viària al carrer Lluís Jover amb Sant Oleguer; i, de l’altra, la reordenació de la cruïlla del carrer Manuel Roca amb Sant Oleguer i ampliació de vorera per a la instal·lació d’una marquesina a la parada d’autobús del carrer Manuel Roca.
  • El segon projecte més votat va ser les millores a la pista de bàsquet i futbol de l’Escola Pérez-Sala amb la Instal·lació d’un paviment sintètic a sobre de l’actual, que està molt malmès. En aquest cas, es començarà a treballar el proper 1 de març.
  • A finals d’aquest mes es començarà la millora de la zona infantil del Passeig Marítim, al costat del Club Nàutic. Es col.locaran nous elements de joc inclusius per a tots els infants: gronxador, estructura amb tobogan i plataforma polièdrica de tres motlles. Inclou la tanca perimetral.
  • Un altre dels projectes inclosos en els Pressupostos Participatius que ja han començat és la millora de les fonts de l’Escola Vaixell Burriac.
  • També es previst que, ben aviat, arrenqui la instal·lació d’una estructura metàl·lica, tipus pèrgola, per donar ombra a les zones de joc infantils i d’estada de la plaça de Vicenç Casanovas.
  • Durant el primer trimestre de 2019 s’instal.larà, també, un desfibril·lador a l’estació de RENFE.
  • El darrer projecte més votat va ser la intervenció per pacificar el trànsit a l’avinguda Eduard Ferrés, entre avinguda Montevideo i la Riera d’en Cintet. La proposta és evitar que els vehicles circulin a altes velocitats i, també, la creació de passos de vianants per millorar la seguretat viària.

Pressupostos Participatius 2019

Pel que fa a l’edició del 2019, l’11 de gener va finalitzar el termini perquè la ciutadania lliurés les propostes als Pressupostos Participatius del 2019, que igual que en l’edició del 2018 compta amb 150.000 €.

En total s’han presentat per registre 31 propostes. La Comissió de Pressupostos Participatius, integrada per polítics i ciutadans a títol individual, serà l’encarregada de consensuar les propostes que aniran a votació popular.

La Comissió lliurarà la llista de propostes seleccionades als equips tècnics de l’Ajuntament que les analitzaran i determinaran si compleixen tots els requisits tècnics, econòmics i jurídics. Amb la valoració tècnica, es farà la llista definitiva dels 15 projectes que es posaran a votació popular del 4 al 17 de març.