Com serà el play-off d‘ascens de la Unió Esportiva a Segona Territorial?

Del modest i prudent discurs de l’estiu en el qual la Unió Esportiva Vilassar es marcava l’objectiu de la permanència, a la realitat primaveral d’haver-se assegurat matemàticament el dret a jugar-se l’ascens a Segona Federació. Nevi o plogui el conjunt de casa nostra quedarà entre la segona i la cinquena plaça de la Lliga de la Tercera Federació. Per tant, és moment de fixar-nos en  què passarà a partir d’ara, que sempre fa il·lusió.

Dues situacions clares. La Unió Esportiva Vilassar no guanyarà la Lliga, privilegi que s’emportarà l’Olot en les properes hores, i l’altra és que els que prepara Peque són l’equip revelació de Tercera. Aquest diumenge, els blanc-i-vermells, als qui ningú els traurà el dret a jugar el play-off, jugaran el penúltim partit de la temporada al Xevi Ramon. Tercers a la taula, a només tres punts de L’Hospi, els de casa nostra rebran la Grama, que es juga les opcions a ser entre els cinc millors, en un d’aquells partits que els periodistes diem que hi ha quatre punts en joc.

Dilluns sabrem, en aquest informatiu, què haurà fet la Unió Esportiva Vilassar en un Xevi Ramon que és un autèntic terror per a les esquadres visitants. Les reduïdes dimensions del terreny de joc, l’escalf de vilassarencs i vilassarenques, la teranyina defensiva que teixeix Peque i una assegurança sota pals com és el millor porter de la categoria, Alex Baño, fan que la Unió Esportiva Vilassar només hagi perdut un partit, a casa, en tot el que portem de campanya. Va ser un llunyà 8 d’octubre contra L’Hospi, curiosament, els riberencs, són segons a la taula a només tres punts de la UE Vilassar.

Entrem, doncs, en aquell moment de la temporada amb les emocions a flor de pell. Peque, el tècnic de la UE Vilassar, tindrà feina. Haurà de lluitar contra l’eufòria dels seus homes i transmetre’ls el missatge que, com més amunt quedin, sobre el paper, serà més fàcil el creuament del play-off d’ascens. Moment, doncs, de càbales i de calculadores a la banqueta.

Repassem situació: dels 18 grups estatals de la Tercera Federació, pujarà el primer que, en el cas del Grup Cinquè, el català, el nostre, serà l’Olot. En total, ascendiran, a Espanya, 27 equips i, en relació als sempre complicats ascensos i descensos compensats, faci que alguns segons puguin tenir, també, plaça directa. En qualsevol cas, i per no fer volar coloms, en el grup català entraran en el bombo dels emparellaments els equips que quedin, en la darrera jornada, entre la segona i la cinquena plaça. La Unió Esportiva Vilassar hi estarà, això segur. Només restat dirimir en quina posició lluitarà pel somni de l’ascens de categoria.

Per exemple, i a hores d’ara, abans de jugar-se la jornada d’aquest cap de setmana, la UE Vilassar s’enfrontaria al Badalona que és l’actual quart classificat. L’enorme diferència de punts entre blanc-i-vermells (54) amb els 47 dels escapolats podria no significar res en aquests partits en els quals les tensions i els nervis són a flor de pell. Totes les eliminatòries seran a doble partit, anada i tornada i el millor classificat acompanyarà l’Olot. En cas d’empat en cap cas s’aniria a la tanda de penals, sinó que es buscarà el guanyador a través del sistema de pròrroga.

El que quedi guanyador haurà de buscar l’ascens a Segona Federació contra el campió d’un dels altres grups de categoria estatal. Aquí si, eliminatòria a doble partit, amb la inclusió, ara, de la tanda de penals en cas d’empat.

La Lliga de Tercera Federació finalitza el cap de setmana de les eleccions al Parlament de Catalunya. És a dir, el cap de setmana de l’11 i 12 de maig. Per tant, el cap de setmana següent, 18-19 de maig, anades de la primera ronda. Recordem entre els segons i cinquens del grup V. És a dir, l quart, de moment, el Badalona. Les tornades el 25 i 26 de maig- 1 i 2 de juny i 8 i 9 de juny, dobles encontres entre els guanyadors d’aquesta primera eliminatòria per a l’ascens.

I, finalment, entre els 15 i 16 de juny i els 22/23 de juny eliminatòries amb els altres guanyadors dels play-offs d’altres grups de la Tercera Federació estatal. Ara ja, sí, amb tanda de penals.

Desitgem a la UE Vilassar, desitgem a Peque, desitgem al president Bevi Ramon que triguin, i molt, a tenir vacances.