Ciutadans deixarà de tenir representació a l’Ajuntament en el que queda de legislatura

 

El regidor Juan Díaz ha anunciat a les seves xarxes socials que deixa de ser afiliat a Ciutadans. Javier Cointe, el segon de la llista, també s’ha donat de baixa dels taronges. Els dos han iniciat, ja, la maquinària burocràtica per esdevenir regidors no adscrits fins al final de la legislatura.

Juan Díaz, que ha estat vuit anys com a regidor a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per la formació taronja, ha estat entrevistat aquest dimarts al magazín matinal “Parlant de tot”, per Jaume Cabot

Un adeu agredolç. Segurament, ha estat, com deia aquell, la crònica d’una mort anunciada. Díaz, en els darrers temps, havia estat molt crític amb Ciutadans. Sobretot, des que van guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya el desembre de 2017. Un moment d’una Catalunya molt polaritzada, que votava dos mesos després de l’1 d’octubre.

Díaz ha explicat que Ciutadans hauria d’haver optat per una acció política més oberta, flexible i matisada. Subratlla que actualment la seva manera d’entendre la política no coincideix  amb la de Ciutadans i afegeix que la seva línia és conciliadora, pragmàtica i enfocada cap a les solucions. Es pot dir més alt, però no més clar. Per a Díaz, Ciutadans ha mort d’èxit. No es va saber gestionar, creu, el triomf electoral. Al seu judici, Ciutadans va optar per mantenir la polarització en comptes de flexibilitzar-la, per refugiar-se si mateix i degut a això, diu, aquest partit polític ha deixat de ser un partit útil per als catalans.

Un cop retratat l’eix general, hem parlat amb Juan Díaz de la seva situació, personal i política a Vilassar de Mar. Té molt clar que es deu a les persones que el van votar i que té un compromís amb Vilassar de Mar. Als nostres micròfons, ha posat la vista enrere per fer una valoració de la seva feina a l’Ajuntament de la nostra localitat. Marxa satisfet. Ha destacat que des de Ciutadans Vilassar de Mar han explicat de manera moderada, respectuosa, assertiva, empàtica amb els valors i pensaments dels altres, les seves propostes. Ha recordat que la seva formació ha presentat moltes mocions a les plenàries moltes de les quals, subratlla, han estat aprovades, com per exemple, la de la nova Oficina d’Atenció al Ciutadà que aviat s’obrirà.

Ha avançat que Ciutadans presentarà, segurament, un nou candidat a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Serà Juan Luis Valverde que ja es va presentar per la formació taronja a Vilassar de Dalt. De moment, Díaz segueix greixant la seva nova marca Sempre Vilassar /Siempre Vilassar. Esdevé més un espai de debat, explica, que no pas una opció electoral ferma, a dia d’avui, és clar, que ja sabem que en política tot pot canviar. Ha dit que el que passarà o no passarà és ara mateix difícil de saber i ha afegit que veu complicada la possibilitat de formar una agrupació d’electors al març perquè  doni lloc a una llista, a una candidatura que pugui concórrer a les properes eleccions.

Què és el més probable, a hores d’ara, que faci Juan Díaz quan acabi l’actual legislatura? Ens ha avançat que tornar cap a casa seva i ser una persona més que viu i treballa a Vilassar de Mar i que s’interessa pels temes polítics del poble.

Amb tot, s’acomiada del matinal d’aquesta casa, el “Parlant de Tot”, assegurant que té força, té il·lusió i té ganes de seguir treballant per Vilassar de Mar. Avís a navegants: de moment, un contacte admès. Amb la cúpula maresmenca del Partit Popular, que Díaz va declinar perquè assegura no sentir-se còmode sota aquestes sigles.