Cinefòrum amb motiu del Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones

 

Amb motiu del Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens, l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar i el col·lectiu Viladona organitzen una sessió de cinefòrum aquest divendres, a la sis de la tarda, a la Sala Maria Roser Carrau. Es projectarà la pel·lícula “Evelyn”. La psicòloga Alba Alzina conduirà el col·loqui.

La voluntat de l’acte és, en definitiva, visibilitzar la xacra de la prostitució i dels proxenetes. Per això, s’ha escollit projectar, a la Sala Carrau, la pel·lícula “Evelyn” Un film, d’Isabel de Ocampo, que explica la història d’una noia de Nepal, que prové d’una família humil, amb una situació social i econòmIca molt precària, sense recursos econòmics, que és enganyada i segrestada per ser prostituïda en un prostíbul d’Espanya. La pel·lícula visibilitza i dona veu a milions de dones i de noies que han estat captades per xarxes de tràfic de persones per a explotació sexual.Alzina ha explicat que es tracta d’una problemàtica que, massa sovint, la tenim al costat de casa i ha afegit que Catalunya i la resta de l’Estat són destinacions de turisme sexual.

La prostitució mou milions d’euros i dòlars a nivell mundial. Segurament, un obstacle per a rradicar-la. Alzina, però, va més enllà. Ens parla d’opressió femenina des de tres perspectives: la sexual, la de classes i la raça.El debat que hi haurà després de la pel·lícula tractarà sobre aquestes qüestions i també sobre la salut de les dones i la pornografia com a escola de prostitució.

I és que en l’acte de demà un dels objectius que s’ha proposat Alba Alzina és acabar amb el mite de la lliure elecció, de la prostituta feliç, de posar color rosa a aquesta xacra.I s’ha mostrat crítica amb la pel·lícula i el musical “Pretty woman” , ja que, ha explicat, “romantitza l’explotació sexual i ven el mite de la prostituta feliç i de la lliure elecció”.