Cicle de conferències on-line d’Aula d’Extensió Universitària

Torna l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar. Ho fa, però, de manera telemàtica i a través de la plataforma Zoom en streaming. Aquest dimarts 26 de gener, des de les sis de la tarda, la primera conferenciant d’aquesta nova etapa virtual d’aquest centre de coneixement és Lali Vintró; expolítica d’Iniciativa per Catalunya Verds i doctora en filosofia grega per la Universitat de Barcelona. Des del seu domicili, Vintró impartirà la conferència El llegat Cultural de la Grècia Clàssica. Amb la representant de l’Aula Maria Rosa Ribas repassem la xerrada i, també, el menú, virtual, per als propers mesos.

L’Aula d’extensió Universitària de Vilassar de Mar naixia, ara fa tres anys, amb la voluntat d’oferir cicles de conferències al nostre municipi per tota aquella gent que, malgrat l’edat, volen ampliar els seus coneixements. Amb un notable èxit de públic ja que els responsables de l’Aula sempre han buscant ponents amb una influència mediàtica o amb grans coneixements sobre la matèria de la qual n’imparteixen la sessió. Ho feien tots els dimarts, cada 15 dies, a la Sala carrau. Ara, per les condicions de pandèmia, ho han de fer virtualment.

Maria Rosa Ribas ha recordat que van començar el gener de 2018. El març de 2020 van haver d’interrompre el cicle degut a l’estat d’alarma motivat per l’esclat de la pandèmia de la covid-19 i van estar fins al juny recomanant conferències que hi havia a Internet dels ponents que estava previst que vinguessin a Vilassar de Mar.   

I la primera protagonista d’aquesta nova etapa que comença és la Lali Vintró, que farà des de casa seva la seva conferència i tractarà aquest dimarts 26 de gener a la tarda sobre el llegat cultural de la Grècia clàssica. Una petició de molts socis i sòcies de l’aula ja que el món clàssic assenta les bases de les nostra societat d’avui.

Els socis i sòcies es poden connectar, des de casa seva, amb l’enllaç que reben al seu correu electrònic.

La representant de l’Aula ens explica el menú preparat per a les properes setmanes. Pren nota perquè hi ha temes molt interessants que abracen des de l’educació al poliamor passant pel poeta Josep Carner o el feminisme: el 9 de febrer Joan Manuel Del Pozo tractarà sobre “Educació,reptes, dèficits i respostes”. El 23 de febrer Brigitte Vasallo parlarà sobre “Alternatives al feminisme al segle XXI” i sobre poliamor. El 26 de març Joan Arnau tractarà sobre “Josep Carner: del nen prodigi al príncep de les lletres”.  

Les xerrades amb el nou format virtual també tindran la seva vessant interactiva ja que, durant les conferències, els socis i sòcies podran anar fent preguntes al xat que, després, el moderador o moderadora traslladarà a la persona convidada.

No es tracta, ni de bon tros, ni de prendre apunts, ni de passar exàmens. Es tracta de divertir-se aprenent. Per saber-ne més, pots visitar el web aulavilassardemar.cat