Chelsea Hotel, un blog de cinc estrelles.

Hem rebut una invitació molt especial, ens han convidat a entrar una estona al Chelsea Hotel, que obra cada dia les seves portes, ens reben de la millor manera, amb música, i tot de la mà de la seva directora l’Olga Suanya, responsable del bloc que parla d’una cançó, una història i la seva connexió. Un projecte que va començar l’1 de gener I que d’alguna manera acabarà el 31 de desembre.

La idea va sorgir l’octubre del 2019, amb la primera premissa de fer-ne la producció durant aquest any i publicar-ho el 2021, però finalment va iniciar la història, amb el recopilat de tot plegat, en aquest històric 2020. Quan encara no ha acabat l’any, “la noia del Chelsea“, tal com la coneixen popularment, dóna l’objectiu per complert. Buscar efemèrides i cançons que no tenen aparentment cap relació, un projecte viu amb un format senzill, però que comporta molta feina, no en va, dedica a cada post una mitjana de tres hores.

Periodista, historiadora de formació i professionalment dedicada a una agència de comunicació, recupera els seus inicis de recerca juntant tres passions, la música, la història i escriure, el resultat, un blog imprescindible. No són en cap cas les seves cançons preferides, volia investigar en quin context estaven escrites què volien dir els autors quan les van compondre i assegura que pensa en les cançons que li agraden, però no sempre hi tenen cabuda, com sí que en tenen composicions que no són del seu gust.

Chelsea Hotel està gestat per un any, però en cap cas caduca, ja que no fa referència a les efemèrides del dia sinó de l’any Un hotel especial que junta vàries temàtiques.

“No és un bloc només de música, també és d’història, literatura, cinema, política, esports…” Olga Suanya, Chelsea Hotel.

Facebook, Twitter, Instagram i llista a Spotify, són algunes xarxes per entrar en els posts diaris d’aquest bloc, que treu el nom de l’emblemàtic Chelsea Hotel de Nova York, un establiment icònic, centre de creació i trobada del moviment cultural dels Estats Units, on per exemple, Bob Dylan va escriure històriques cançons, també s’hi van escriure novel·les, guions i fins i tot s’hi van produir assassinats.

El concepte en el qual parteix el projecte de l’Olga és la de descobrir històries de les cançons que s’amaguen darrere la porta de l’hotel, com tantes històries s’amaguen a les habitacions d’aquests establiments. De cara el futur, la inquieta responsable de l’hotel li ballen més projectes I més després de rebre les experiències especials de moltes persones amb les cançons que ha publicat.

Moltes gràcies, Olga!