Celebració del centenari de les Pastisseries Falgueras

Aquest dissabte les Pastisseries Falgueras de Vilassar de Mar celebren el seu centenari amb un tot seguit d’actes per a la quitxalla i també per als més grans. Demà està previst a les 11 del matí una xocolatada per a tothom seguida d’un espectacle infantil que anirà a càrrec de la companyia “3/4 de 15”. La cita és a la plaça de l’Era i és una acte totalment gratuït. Si fem la vista enrere per explicar la història d’aquesta botiga centenària cal remuntar-se a l’any 1911.

La primera ubicació de la pastisseria és al número 15 de la plaça Vella, avui plaça Àngel Guimerà, 5 i els seus fundadors són l’Antoni Falgueras i la Teresa Bofill. No serà fins al 1947 quan s’inauguri l’altra botiga, la del carrer Sant Joan. Sis anys més tard va morir el fundador i el negoci el va fer anar la seva dona, la Teresa, i els seus 4 fills. El 1962, en morir la Teresa, la segona generació de la família va agafar les regnes del negoci i el va tirar endavant. En Salvador i en Gaspar a l’obrador elaborant pastissos, la Maria Teresa fent-se càrrec de la botiga de la plaça i l’altra germana, la Pilar juntament amb la Paquita Ramon es van ocupar de la botiga del carrer Sant Joan, fins arribar a la jubilació. L’any 1991 prengué el relleu la tercera generació: la Rosa Falgueras i el seu germà, l’Antoni, juntament amb el marit de la Rosa, en Joan Fontseca, que són els que ara porten el negoci, des de fa 20 anys. Les noves tècniques i invents al llarg dels cent anys d’història han fet millorar la qualitat dels productes i també la qualitat de vida dels propis pastissers: Congeladors, frigorífics, forns elèctrics han ajudat.
La Pastisseria Falgueras ha rebut al llarg de la seva història diferents premis i reconeixements. L’any 1998 el Gremi de Pastisseria de la província de Barcelona va atorgar la Medalla d’or a la dona pastissera a la M. Teresa Falgueras, i al 2002 a la M. Pilar Falgueras i a la Paquita Ramon i Orriols. Fins i tot ha servit d’escenari de la pel·lícula “Haz conmigo lo que quieras”. Can Falgueras és una de les referències en el món pastisser no només a Vilassar de Mar. La clau de l’èxit per a la propietària és la bona relació qualitat-preu dels seus productes.
La celebració del centenari s’allargarà fins al 3 de juny, dia en què s’ha organitzat un sopar-espectacle amb La Tropa Teatre, que també tindrà com a escenari la plaça de l’Era. Els tiquets per assistir-hi (6 euros) es podran comprar a partir del 17 de maig a les mateixes Pastisseries Falgueras.

Leave a Reply