Celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar de Mar

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar de Mar arriba amb canvis, tant pel que fa al format com pel que fa al contingut, amb l’objectiu d’aconseguir un programa d’actes més atractiu i potenciar la participació ciutadana.

D’aquesta manera, l’ofrena floral de l’Ajuntament i les entitats locals, el cant dels Segadors, l’actuació de la Coral Englantina i el parlament institucional de l’alcalde es traslladen al dia 10 al vespre, conjuntament amb la ballada de sardanes i una exhibició del grup sardanista Antaviana, i es concentren en un únic indret, el jardí del Museu de la Marina – Museu Municipal. Un sopar popular, on diferents restauradors locals oferiran un tast dels seus productes, i una actuació musical del grup de pop/rock català 2.5.6, amb Judit Neddermann, Ignasi Cussó i Isaac Coll complementaran els actes institucionals.

Els actes d’homenatge a mossèn Pere Ribot conformaran un altre dels eixos de la Diada Nacional, amb la presentació del llibre d’Andreu Pujol i Mas “Podran arranar, però no desarrelar. Vida de mossèn Pere Ribot i Sunyer”, que anirà acompanyada d’una actuació de La Tropa Teatre i l’Aula de Música, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch el divendres 7, mentre que un recital, mostra de l’obra poètica del mossèn vilassarenc a càrrec de La Tropa Teatre, a la Torre d’en Nadal, el mateix dia 11 de setembre clourà la programació.

Una altra novetat serà la projecció gratuïta, el dissabte 8 de setembre, a la Sala Maria Roser Carrau – Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8), del documental “Entre 2 gegants. Una cultura que es nega a morir”, que s’interroga sobre si la cultura catalana podrà sobreviure entre dos gegants com són Espanya i França, amb la presència de la directora, Mariel Alende O’Connell.

Divendres 7 de setembre
-19 h Presentació del llibre d’Andreu Pujol i Mas “Podran arranar, però no desarrelar. Vida de mossèn Pere Ribot i Sunyer”, amb un recital de La Tropa Teatre amb la col·laboració de l’Aula de Música. Biblioteca Municipal Ernest Lluch.

Dissabte 8 de setembre
-18.30 h Projecció del documental “Entre 2 gegants. Una cultura que es nega a morir”, amb la presència de la directora. Sala Maria Roser Carrau – Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8)

Dilluns 10 de setembre
-21 h Sopar/tast popular, amb la col•laboració de Vilassar Comerç. Av. Eduard Ferrés
-21.30 h Recital de la Coral Englantina. Jardí del Museu de la Marina
-22 h Sardanes amb la Cobla Sabadell i exhibició del Grup Sardanista Antaviana. Jardí del Museu de la Marina
-23.30 h Acte institucional. A continuació, cant dels Segadors, hissada de la senyera i ofrena floral al monument de Rafael Casanova, amb l’acompanyament de l’AVAL. I després, actuació  musical del grup de pop/rock català 2.5.6, amb Judit Neddermann, veu; Ignasi Cussó, guitarra; i Isaac Coll, baix. Jardí del Museu de la Marina

Dimarts 11 de setembre
-19 h Recital d’homenatge a mossèn Pere Ribot, a càrrec de La Tropa Teatre. Torre d’en Nadal