Cavalcada de Reis 2010

Dimarts a la tarda Melcior, Gaspar i Baltasar van protagonitzar la tradicional Cavalcada de Reis. Els carrers de la nostra localitat van omplir-se un any més, tot i la pluja, per rebre la visita de ses magestats, que venien de l’Orient i van arribar al Polígon Industrial Els Garrofers a 2/4 de 6 de la tarda. La cavalcada estava formada per les carrosses dels reis i el carter reial, dels Ssstrèpits de L’AVAL, dels Diables de l’AVAL amb el carbó, de Nats el 55, de Bricbarca, el Trenet de Vilassar Comerç, una altra carrossa amb regals…..entre d’altres. Es van repartir entre els infants 600 quilos de caramels. El recorregut va ser el mateix que el de l’any passat i va incloure les tradicionals visites als avis i àvies del Casal de Curació i de la Casa Pairal i l’Església. Més tard, van ser rebuts per les autoritats. Des del balcó de l’Ajuntament l’alcalde Joaquim Ferrer els va donar la benvinguda i els va lliurar les cartes adreçades als Reis que li havien fet arribar els nois i noies de les escoles de Vilassar de Mar i va demanar a ses magestats que no s’oblidessin de cap infant a l’hora de fer el repartiment de regals. Ferrer va assenyalar que la visita dels Reis mags  “ens fa millors persones i ens dóna esperança i joia”.   

En representació dels reis, va parlar Melcior, que va mostrar-se satisfet per la “magnífica rebuda” que van tenir de la població “omplint carrers, finestres i balcons”. Entre els regals que portaven, “consoles, pilotes, nines, bicicletes i una mica de carbó per als nens i nenes que no s’han portat bé”. El rei Melcior va explicar que, gràcies als patges, també han pogut visitar totes les residències de la localitat i va destacar que aquest any han portat malabars i escupfocs. Melcior va demanar als nens i nenes que facin bondat i siguin bones persones. Seguidament els reis van saludar als més menuts i menudes a la haima que estava instal•lada a la plaça de l’Ajuntament.

La regidora de cultura, Laura Martínez, ha fet un balanç positiu de com ha anat aquesta cavalcada. Enguany com a novetat a la plaça de l’Ajuntament es van projectar des de quarts de set de la tarda diverses parts de la Cavalcada, amb imatges en directe i d’altres en diferit, amb l’objectiu d’amenitzar l’espera del públic. Les imatges, que es van poder veure per Internet a través de la pàgina web de l’Ajuntament i del web vilassardemar.tv es van complementar amb la retransmissió en directe de la cavalcada que va fer Vilassar Ràdio, l’emissora municipal de Vilassar de Mar. La retransmissió va comptar amb la col•laboració desinteressada de Catvilassar, iCatMedia, Vilassar TV, Vilassar Ràdio i Sintelec, proveïdor de la xarxa WiMAX a Vilassar de Mar. Des del punt de vista tecnològic tota la retransmissió va ser possible gràcies a la infraestructura de xarxa WiMAX instal•lada al municipi, que també serveix per donar accés WiMAX residencial. Vilassar Televisió emet fins el 12 de gener per TDT (canal 21 / UHF) un reportatge sobre aquest acte d’hora i mitja.

Leave a Reply