Cau un arbre de grans dimensions al Passeig Marítim

Ahir dimarts 27 de juliol al migdia va caure l’enorme ficus de grans dimensions que es trobava ubicat al Passeig Marítim de Vilassar de Mar, al costat del parc infantil de jocs que hi ha al final de la Riera d’en Cintet. Era un arbre de l’espècie Bellaombra. El seu nom tècnic és Phytolacca dioica, originari de les pampes de l’Amèrica del Sud. Uns exemplars que assoleixen grans dimensions, poden arribar als entre 12 i 18 metres d’alçada amb una massa àrea d’uns 15 metres.

Joan Roca, regidor de Medi Ambient, assenyala que “des de Serveis Territorials de l’Ajuntament es va detectar una  possible afectació perillosa d’aquest arbre i es va demanar l’opinió experta de l’empresa que tracta l’arbrat municipal”.

Va ser el passat 8 d’abril quan aquesta empresa va comunicar per correu electrònic a l’Ajuntament de Vilassar de Mar que aquest arbre no presentava cap perill i per això no es va prendre cap mesura preventiva ni correctora.

Roca assegura que “ara, un cop ha caigut, s’ha pogut veure que el tronc estava molt podrit i deteriorat en el seu interior i per això ha acabat caient”.

La Bellaombra és el símbol de l’Uruguai, de l’Argentina i de la cultura dels gautxos.