Catifa vilassarenca als carrers de Daimiel

Una representació de Vilassar de Mar ja és a Daimiel per a celebrar la Festa Major d’aquest municipi agermanat. Els vilassarencs van arribar ahir a la població manxega per elaborar, aquest matí, una catifa per al pas de la processó de Festa Major. L’han realitzat un centenar de persones, de les quals vuit són de Vilassar de Mar. Són els mateixos vilassarencs que durant el Corpus s’encarreguen de la confecció de les catifes florals. La de Daimiel, però, no està feta amb flors, a causa del clima de la zona, sinó que es confecciona amb 1.500 kilos de serradures tenyides de diferents colors.

Lluís Teruel ha explicat al programa Ràdio a la fresca que han iniciat els treballs a les 7 del matí i els han finalitzat passades les 10. Es tracta d’un dibuix heràldic que Teruel dissenya al seu taller: “faig un dibuix al terra i, si m’agrada, el faig en un cartró, el retallo i el porto a Daimiel”.
Aquesta confecció ja s’ha convertit en una col·laboració habitual. Enguany arriba a la desena edició i té molt bona acceptació entre els manxecs. Una vegada confeccionada la catifa, els vilassarencs a Daimiel gaudiran d’una Festa Major plena d’actes. Els vuit vilassarencs tornaran al nostre municipi dissabte 3 de setembre.

Leave a Reply