Cap de setmana de carnaval, amb 1.080 inscrits a la rua

Vilassar de Mar es disposa a viure, aquest cap de setmana, un autèntic Carnaval de rècord. De fet, mai s’havien inscrit tantes persones (1080) per omplir de llum, color i música les principals artèries del nostre municipi. El Carnestoltes vilassarenc, una de les festes més multitudinàries del nostre calendari festiu, presentarà 16 comparses que, després de la tradicional rua, faran la seva exhibició, dissabte, a la plaça Tarradellas, abans de traslladar-se al pavelló Paco Martín per al Ball de disfresses i repartiment de premis.

El Rei carnestoltes i la Reina del Carnaval 2018, que encara els últims dies de regnat, van arribar aquest passat dijous 28 de febrer ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament on van ser rebuts per molts nens i nenes, molts amb disfresses que proporcionava el Firobi que un any més amenitzaven la festa.El Rei i la Reina han promès, festa, balls i moltes ganes de passar-ho bé i han detallat tot el programa d’activitatsLa festa de l’arribada del Rei Carnestoltes va finalitzar amb el tradicional berenar de pa amb botifarra d’ou i la música que ha fet ballar als més menuts i menudes. Aquest divendres 1 de març és el torn de les escoles del nostre poble, fent les seves rues, durant el dia, pels carrers de Vilassar o pels patis de les respectives escoles.

Rua de Carnaval

El dia gran serà el dissabte 2 de març. 16 comparses, quatre de les quals, per cert, superaran el centenar de persones desfilaran en la gran Rua. Sortirà, a partir de les set de la tarda, del carrer de Sant Artur un cop escoltat el pregó del Rei i la Reina del Carnaval que, un any més, faran una crida a la disbauxa.

La comitiva, amb un total de 1080 inscrits, desfilarà per Sant Artur, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo i Mestral per acabar a la plaça Tarradellas on tindrà lloc l’exhibició final. Cada comparsa disposarà de dos minuts per seduir el jurat. Un cop finalitzat aquest esdeveniment, el Pavelló Paco Martín prendrà el relleu de la plaça Tarradellas per la celebració del Ball de disfresses, totalment de franc, que estarà amenitzat pel grup Conversions. Es coronarà la nova reina i es repartiran els premis.

Votació popular a la millor comparsa

Quant a la votació popular a la millor comparsa, les votacions seran vàlides de 18’30h a les 21:30h del 2 de març. El públic assistent a la rua podrà votar, a través d’Internet, la comparsa que més li agradi. Podrà votar a través de la pàgina web municipal o captant el QRCode que portaran imprès les carrosses de les comparses, es podrà accedir al formulari de votació.  

Premis

Uns guardons ben farcits de diners. Es concediran, com en edicions anteriors, premis de 700, 600, 500, 400 i 300 euros a les cinc primeres comparses, un premi Toni Linares a la millor carrossa, dotat amb un premi en metàl·lic de 700 euros i una escultura, un premi de 200 euros a la millor reina i un de votació popular a la simpatia. Tots els premis són acumulables.

Les 16 comparses inscrites són:

El bosc del Pla, La mar de xul@s, Tutubatum Dosrius, Un Mar d’Unicorns, Amigos Touring, Lepidòpters, Makus de Vilassar, Soul Train Dance School, Emmusclats, Un jardí de globus, Prost, A-Mantis Alocoses, Els genis del Vaixell, Somsols, Àmbitum Airlines i Timbalers del Most d’Alella.

Els nens i les nenes, protagonistes (també)

Tot i que la Rua és l’acte central del Carnestoltes, no s’ha d’oblidar que dissabte al matí hi ha Carnaval infantil a la Plaça Picasso a partir de les 12 del migdia. Serà diumenge quan a la plaça del Círcol i a partir del punt del migdia, també, se celebri el Carnestoltes del Firobi pensat també per a nens i nenes.

Cobertura Vilassar Ràdio

Vilassar Ràdio donarà complida informació de la rua transmetent-la en  directe, com cada any en el nostre dial 98.1 FM i a través d’aquest mateix web.