Carles Puigdemont (Junts): “Hem d’acompanyar als alcaldes del Baix Maresme en el procés de pacificació de l’N-II”

Qüestions cent per cent vilassarenques. Pacificació de l’N-II al Baix Maresme, sortides futures de trànsit a la C-32 i la pressió del canvi climàtic sobre el Passeig Marítim de Vilassar de Mar. Aquestes són les preguntes que, des d’aquesta casa, hem fet arribar a totes les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge. Segons els serveis jurídics del nostre consistori, consultats per aquesta casa, les diferents formacions tindran el seu dret a escollir, segons la seva disponibilitat interna, la persona portaveu que triïn, sempre dins de la seva llista electoral. Hem començat, avui, doncs, aquesta ronda d’entrevistes amb Carles Puigdemont, candidat de Junts.

La primera pregunta que li hem adreçat és sobre la gestió que pensa fer, en cas de ser escollit, de  cara a la propera pacificació de l’N-II, al seu pas pel Baix Maresme, tenint en compte la gran quantitat de tràilers que, diàriament, mou el Mercat de Flor i la Planta Ornamental de Catalunya amb seu a Vilassar de Mar. Puigdemont considera que el cas de l’ N-II és un fet únic a Catalunya, una situació que només es dona al Maresme, diu. Celebra la consciència dels alcaldes i alcaldesses maresmencs per la gran sensibilitat que tenen sobre aquesta qüestió.

Puigdemont ha explicat que l’N-II ha estat històricament un eix molt important, però alhora ha estat un element de contaminació i que en el procés de pacificació de l’ N-II, des de la Generalitat s’ha d’acompanyar als alcaldes i alcaldesses, no deixar-los sols i  ha afegit que “si  l’Estat no és diligent, l’hem  d’apretar i collar perquè compleixi”

I, és clar, això ens ha portat a la segona pregunta que li hem adreçat a Puigdemont. Si es busca, projecte en mà, una reducció del trànsit en aquesta via, cal buscar solucions a les sortides de vehicles cap a la C-32. Una reivindicació que es fa des de la nostra comarca, en general, i des de Vilassar de Mar, en particular. Com es pensa gestionar-ho des de la Generalitat?

Ha explicat que és evident que calen més accessos i que aposten per combatre la tendència a la megalòpolis de Barcelona i per redistribuir la riquesa i la societat al llarg del país, i ha afegit que això necessita mobilitat, accessos i xarxa.

I, finalment, no hem deixat passar l’oportunitat de preguntar al cap de llista de Junts sobre una qüestió que preocupa, i molt, també, a vilassarencs i vilassarenques, els efectes del canvi climàtic que deixen el nostre passeig Marítim com el que més risc d’esfondrament presenta de tota la costa central catalana. Per a Puigdemont, aquestes situacions no han de dependre d’un despatx de Madrid.

Ha assenyalat que tot allò que toca Madrid no funciona o es fa tard i ha recalcat  que estem davant d’una emergència climàtica i que l’actitud de l’Estat Espanyol no correspon a aquesta emergència, ja que ajut que dona “és de rutina”. Ha afegit que “la gestió del que ens troncal i essencial com a país, no pot ser que no ho tinguem a les nostres mans, tant si parlem de platges, com d’immigració, com de mobilitat”

“Sabem el que significa per a l’economia i per la gent que no es pugui tenir una temporada turística amb la platja com Déu Mana i a Madrid li és igual”, ha conclòs.            

Des d’aquesta casa, des de Vilassar Ràdio volem agrair la feina feta des dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i, en aquest cas, dels nostres companys de Ràdio Cabrera que han posat els seus efectius i els seus recursos per obtenir les declaracions de Carles Puigdemont des de la Catalunya Nord.