Carles Prats: “La vida són etapes, ara toca començar-ne una altra”

El popular periodista mataroní Carles Prats va passar pel “Parlant de tot” per fer balanç d’aquests 10 anys al capdavant del Telenotícies Migdia de TV3 i després d’anunciar que començava un nou projecte incorporant-se a l’equip del “Sense Ficció“, un altre dels programes històrics de Televisió de Catalunya.

La victòria de Donald Trump, el Brexit, el procés, la pandèmia, la crisi econòmica… una dècada marcada per la intensitat informativa i que ha tingut el privilegi d’explicar-ho en directe a través del programa més vist de la televisió catalana.

Va explicar que després d’estar vinculat sempre als informatius de corresponsal i al plató, des de televisions locals fins a TV3, li venia molt de gust canviar de paradigma i es va mostrar molt il·lusionat davant aquesta nova etapa a un dels programes referència de la cadena pública, realitzant documentals.

“És un somni per molts periodistes, després de seguir l’actualitat diària, tenir una mica de temps per parar, reflexionar i aprofundir, és un luxe” Carles Prats, periodista

Reconeix que se sobredimensionen les xarxes socials, i que darrerament per salut mental no les mira gaire, no és amic del soroll per soroll en el que creu que s’han convertit algunes plataformes.

En aquests darrers mesos ha hagut de fer un confinament estricte, perquè tal com va dir públicament, pateix una cardiopatia i per prescripció mèdica i per evitar problemes segueix treballant a casa realitzant teletreball.

No és la primera vegada que treballarà en la realització de documentals, el 2016 es va estrenar en el gènere amb My friend“, realitzat als camps d’Idomeni i Eko i que retrata el drama de milers de persones que esperen començar una nova vida lluny de la guerra a Síria, l’Afganistan o l’Iraq i de la feina dels nombrosos voluntaris, molts d’ells catalans, de les petites ONG i de les grans organitzacions com Metges Sense Fronteres, l’ACNUR o la Unió Europea. El va rodar junt amb Paulí Sobirà, un documental que va ser guardonat en la categoria de televisió del XXI Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació que organitza el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Assegura que cada cop mira menys la televisió, quan té temps la mira en plataformes., perquè vol triar el què vol veure, series, documentals i les notícies, això sí, que segueix diàriament. En quant gustos musicals, escolta música clàssica i es considera fan de Dire Straits i Eric Clapton.

Segueix treballant al Col·legi de Periodistes, perquè totes les persones que formen part de la professió, siguin de mitjans públics, privats, grans, petits… treballin amb les millors condicions.

“És una professió fruit de moltes crítiques, i així ha de ser, però és importantíssima en una societat democràtica sana”. Carles Prats, periodista.

Gràcies Carles!