El vilassarenc Carles Duran, nou entrenador del Dominion Bilbao Basket

El vilassarenc Carles Duran ha arribat a un acord amb Dominion Bilbao Basket perquè es faci càrrec del primer equip les dues properes temporades.

L’equip de biscaia, va quedar desè a la pasada edició de la Lliga ACB Endesa 2015-16 i semifinalista a la Copa del Rei eliminant al FC Barcelona als quarts de final.

A finals de juny de 2015, després de la retirada d’un dels grans jugadors de la lliga, Raül López, el club va estar a punt de desaparèixer per motius econòmics, que van poder superar després d’un acord amb la Caja Rural de Navarra.

Després del sanejament del club, el fins ara actual entrenador Sito Alonso va abandonar el club basc marxant al Saski Baskonia. En aquest moment es quan el Bilbao Basket oficialitza l’acord amb el vilassarenc Carles Duran Ortega.

Amb aquest acord el Dominion Bilbao Basket pretén millorar la situació del club i superar els resultats de la pasada edició de la Lliga Endesa.

Imatge promocional de benvinguda del Bilbao Bàsket a Carles Duran

Imatge promocional de benvinguda del Bilbao Bàsket a Carles Duran

Fins ara Carles Duran havia estat segon entrenador del Valencia Basket a les ordres de Velimir Perasovic a la temporada 2014-15 i a principis de 2015 que va assolir el càrrec d’entrenador ja que el tècnic croat va ser destituït. El Valencia Bàsket, amb Duran com a entrenador va arribar a les semifinals de la Lliga Endesa. Aquesta pasada temporada, va exercir d’entrenador ajudant de Pedro Martínez, i va repetir la fita d’aconseguir l’accés a semifinals de la Lliga Endesa, sent partícep de les tres semifinals consecutives del club, un fet històric per els valencians.

Cal destacar que en la seva trajectòria ha passat per l’equip tècnic del CB Prat, del DKV Joventut de Badalona i seleccionador de la selecció espanyola sub-17, sent entrenador i tècnic ajudant de Aito Garcia Reneses, Sito Alonso i Pepu Hernández.

Duran, nascut el gener de 1976, va viure a Vilassar de Mar, va estudiar a l’Institut Vilatzara i va iniciar la seva trajectòria en el món del bàsquet al Club Bàsquet Vilassar de Mar. El vilassarenc, serà presentat oficialment a Bilbao avui dimecres 13 de juliol a les 5 de la tarda.

Notícia al web del Dominion Bilbao Basket