Carla Benito edita el seu primer llibre “Wholeheartedly”

La filòloga anglesa Carla Benito, que resideix a Vilassar de Mar, acaba de publicar el seu primer llibre. Són 52 pàgines de poesia en prosa, com diu ella, en les quals pretén explicar la seva experiència amb la salut mental i que, aquesta obra esdevingui, també, un manual d’instruccions per a les persones que estan passant pel mateix que ella va passar. Alguns relats escrits, per cert, en el mateix llit de l’hospital en el qual es recuperava de les seves crisis que, afortunadament, han quedat enrere. El seu llibre porta per títol “Wholeheartedly” i ha vingut a la ràdio per explicar-nos-ho

Llibre fruit de la seva experiència personal, està dividit en tres apartats: l’amor, l’art, que diu Benito que potser és el més caòtic, i el tercer, que tracta sobre com sobreviure a una crisi mental.

No són, pròpiament, microrelats, puntualitza l’escriptora. Ho defineix com a poesia en prosa. Va començar a treballar-los l’any 2020 i en els darrers tres o quatre mesos els ha revisat, els hi ha donat forma.

Admet Benito que la part més complicada del procés ha estat l’edició. Autoedició, en el seu cas. Està molt satisfeta amb l’editorial que ha trobat.

Ha rebut crítiques molt bones i la gent que ja ha tingut l’oportunitat de llegir-lo li confessen que se’ls ha fet curt. Família i amics ja havien pogut llegir alguna cosa escrita, però els relats sobre la salut mental no. La Carla els havia guardat per a ella. Subratlla que ara que els ha publicat,  se sent alliberada,  ha tancat un capítol en la seva via.

La seva voluntat és trencar estigmes al voltant de la salut mental. Per això l’alliberament del qual parla Benito. En definitiva, un pas endavant en tot el seu procés de recuperació

Ara, vol encetar un màster en edició per treballar amb els llibres que és el que més li agrada i barrina fer un segon treball amb microrelats abans de fer el salt bé a la novel·la a la poesia. Un llibre que va ser escrit a raig. En canal. Per exemple, en un exercici de valentia i sinceritat, cal destacar el relat titulat “Marina: T’odio. Ets una filla de puta. I Res més”

Un llibre per ajudar gent que passa per situacions semblants a les que ella va travessar. Ha subratllat que quan es passa per una situació així, cal que es demani ajuda

El proper dissabte 27 de gener, la Carla Benito presentarà “Wholeheartedly” a la Biblioteca de Calella. El pots comprar tant a Amazon, com al Corte Inglés o a la Casa del Llibre.