Cap de setmana de temporal de vent i pluja

A Vilassar de Mar, el temporal de vent i pluja que hi ha hagut aquest passat cap de setmana ha causat danys en el mobiliari urbà, sobretot en algunes senyals de trànsit. Pel que fa a l’arbrat, divendres es van estabilitzar dos pins al carrer Santa Elena, perquè suposaven un perill de caiguda imminent a causa que el fort vent va fer que s’inclinessin i aixequessin el paviment. escales-cap-a-platjaAvui dilluns s’està procedint a la tala dels dos pins un cop el vent ja ha amainat, és a dir, en condicions de seguretat per als operaris que hi estan treballant. Cal destacar que com a  mesura de prevenció, durant el passat cap de setmana han estat tallats els passos soterranis per vianants que porten al passeig Marítim, alguns dels quals han quedat inundats i s’està procedint a buidar-los, i les escales que des del passeig Marítim serveixen per accedir a la platja.

Es dóna el cas que alguns ciutadans han fet cas omís a les indicacions de la Policia Local i han trencat la cinta que prohibia el pas. El pas per a vehicles a la N-II a la platja de Cabrera de Mar, al costat de l’estació de tren, està tallat per inundació causada per la pluja i la zona del Club Nàutic de Cabrera de Mar ha quedat afectada per l’onatge i el fort vent.

pas-vehicles-a-platja-cabrera

Pel que fa a la previsió del temps, Meteomar ha indicat que avui dilluns 23 de gener el temporal va a menys. La nuvolositat serà abundant a tota la comarca. Al llarg del matí s’esperen precipitacions irregulars en forma de pluges, localment abundants perè en general poc abundants. Durant la tarda no s’esperen precipitacions. Els vents seran moderats, força 4 a 5, de component Nord-est amb tendència a disminuir ràpidament durant la tarda. Mar en estat de maror amb àrees forta maror i mar de fons a tota la costa de la comarca. Les temperatures es mantindran sense canvis importants, amb mínimes que aniran dels 4 als 9 graus i màximes que aniran dels 7 als 10 graus.

Demà dimarts 24 de gener, ambient assolellat a tota la comarca amb alguns núvols prims poc importants. No s’esperen precipitacions. Els vents seran fluixos, força 1 a 3, de component Nord-oest al matí i al vespre i del Sud durant les hores centrals del dia. Mar en estat de marejol amb àrees de mar de fons que disminuiran durant la tarda a tota la costa de la comarca. Les temperatures mínimes baixaran i aniran dels 3 als 8 graus mentre que les màximes pujaran i aniran dels 9 als 14 graus.

Dimecres 25 de gener, nou canvi de temps: tot i les clarianes de primeres hores del dia, la nuvolositat serà abundant a tota la comarca. Entre el migdia i la tarda s’esperen precipitacions en forma de xàfecs, localment de caire tempestuós i de forta intensitat. Les precipitacions aniran acompanyades de calamarsa i la cota de neu estarà al voltant dels 500 metres. Els vents seran fluixos, força 2 a 3, de component Est. Mar en estat de marejol amb lleugeres àrees de mar de fons. Les temperatures baixaran, amb mínimes entre els 0 i els 5 graus i màximes que aniran dels 3 als 9 graus.