Canal 9 ja es pot veure des d’aquest migdia a Vilassar de Mar per TDT

canal9-1.JPGDes d’aquest migdia, el 60 % de la població de Catalunya pot veure Canal 9, la primera cadena de Radio Televisió Valenciana (RTVV), gràcies a l’acord a què han arribat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

L’emissió es realitza, només en sistema de Televisió Digital Terrestre (TDT) en període de proves a través del canal 43 de la UHF, múltiplex per on emeten també alguns dels canals de Televisió de Catalunya.

Canal 9 emet una programació generalista bilingüe en valencià i castellà. Pel que fa a la segona cadena autonòmica valenciana, Punt 2, que emet només en valencià, amb una graella de programació de marcat caràcter cultural semblant a la de Canal 33 i la 2 de TVE, encara no es pot veure a Catalunya.

Aquest és un dels primers passos que han realitzat els governs català i valencià per a fer efectiva, tan aviat com sigui possible, la signatura del conveni de reciprocitat que ha de garantir la normalització de la distribució del senyal dels canals autonòmics catalans en territori valencià i dels canals autonòmics valencians a Catalunya.

Cal recordar que per sintonitzar Canal 9 s’ha de realitzar una cerca de canals al descodificador de TDT.

Fins ara la única manera de poder veure a Catalunya les emissions de la cadena autonòmica valenciana era sintonitzant per satèl.lit o cable Televisió Valenciana Internacional (TVVi), cadena que ofereix només una part del conjunt dels programes de Canal 9 i Punt 2, però no tots.

La graella de programació de Canal 9 es pot consultar al web rtvv.es

Leave a Reply