Can Jorba, el nou equipament per als joves, obre portes

El nou equipament municipal de joventut de Vilassar de Mar ja ha obert les seves portes al carrer Santa Eulàlia, 140. Oficialment el 18 de març tot i que des del dia 15 ha comptat amb les visites dels alumnes de 3r i 4rt d’ESO dels dos instituts i els de l’Escola Municipal d’Adults. Aquest divendres 25 de març, a les 7 de la tarda,  es farà l’acte d’inauguració obert a tothom. L’equipament compta amb 300 m2 distribuïts en dues plantes i amb diferents sales polivalents i despatxos de treball. La Regidoria de Joventut concentra en aquest espai tots els serveis per informar, orientar i assessorar el jovent en temes relacionats amb l’habitatge, el treball i la formació. Precisament la primera activitat que s’ha dut a terme al nou equipament ha estat l’exposició  “Després de l’ESO què?” per orientar als i les joves sobre què i com continuar estudiant després de finalitzar l’ensenyament secundari obligatori, independentment que l’aprovin o no. Una altra activitat que es durà a terme és un curs de monitors en el lleure dirigit als dos agrupaments escolta de la població, l’AE Intayllú i l’AE Atzavara.


L’horari d’atenció al públic de can Jorba és a les tardes, de dilluns a divendres de 16.30 a 20 hores, a excepció dels dimarts que està tancat, tot i que el Servei de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Maresme atén els dimarts de 9.30 a 13 hores.

Cristina Matallana Sola, de 23 anys i veïna de Vilassar de Mar, és la creadora de la imatge corporativa que identifica visualment can Jorba. El concurs de logotips que va organitzar la Regidoria de Joventut va rebre la participació de 17 treballs. El premi ha consistit en 500 euros, a més de quedar automàticament seleccionada per realitzar el disseny de la imatge gràfica de les properes jornades de joves creadors, el Zero 2011.

Serveis:
– Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal
– Servei municipal d’informació i dinamització juvenil:
– Atenció al jove
– Hemeroteca
– Cartelleres informatives
– Viatgeteca i préstec de guies
– Tramitació de carnets d’alberg, ISIC i ITIC
– Banc d’intercanvi de serveis esporàdics
Programes i activitats:
– Programes d’orientació acadèmica reglada/no reglada
– Formació en TIC
– Zero, jornades de joves creadors (de caràcter biennal)
– Setmana Jove (de caràcter biennal)
– Beca lingüística als EUA
– Festa Major jove
– PIDCES (Programa d’informació i dinamització als centres d’ensenyament secundari)

Leave a Reply