Campanyes de donació de sang d’aquest mes de desembre

 

Aquest mes de desembre es recolliran donacions de sang durant tres dies a la nostra localitat. A les instal·lacions d’Aula de Música, al carrer Narcís Monturiol núm.23, el diumenge 4 de desembre i el dissabte 31 de desembre, en horari matinal, des de les 10 fins a les 2 de la tarda. A l’escola Pérez Sala, a l’avinguda Montevideo núm. 40, el dimecres 14 de desembre, en horari de tarda des de 2/4 de 4 fins a 2/4 de 8 del vespre. Es tracta de la tradicional campanya organitzada cada any pels alumnes de cinquè de l’escola, en coordinació amb el Banc de Sang.

Qui pot donar sang?

Poden donar sang totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 70 anys, pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre.

Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina.

Les persones que han patit la covid-19 han d’esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes.  Les persones que han estat en contacte amb algú que hagi tingut la covid-19 i que estiguin vacunades amb la pauta completa contra el coronavirus i no tinguin símptomes, poden donar sang amb normalitat.

La vacunació contra la covid-19 no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si es té algun efecte secundari com febre o malestar general, cal esperar dues setmanes.

L’ús de la mascareta continua sent obligatori per entrar als espais de donació. En cas que el donant no la porti, el Banc de Sang li facilitarà una.

Qui no pot donar sang?

No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades.

Podeu reservar hora per apuntar-vos per donar sang al web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya:

https://www.bancsang.net/