Campanyes de donació de sang d’aquest juny

Aquest mes de juny hi ha campanyes de recollida de donacions de sang al nostre municipi.  La primera tindrà lloc diumenge 6 de juny des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a l’Àula de Música, al carrer Narcís Monturiol, 23. La segona tindrà lloc dimecres 9 de juny de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre a la biblioteca de l’institut Pere Ribot i està organitzada per alumnes de biologia de Quart d’ESO dins del Servei Comunitari, conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits.

Per participar-hi, cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.

Pot donar sang qualsevol persona que estigui bé de salut, que pesi més de 50 quilos i tingui entre 18 i 70 anys.

No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades

Cal recordar que tots els donants han de respondre un qüestionari mèdic el dia de la donació, on han de comunicar si estan prenent alguna medicació i han patit alguna malaltia. Després  de valorar aquest qüestionari , el metge decideix si la persona que vol efectuar donació pot fer-la o no.

Es demanarà als donants que es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic, se’ls pendrà la temperatura i se’ls lliurarà una mascareta quirúrgica. També se’ls donarà un boli d’un sol ús per omplir el formulari, que es pot portar emplenat de casa si es descarrega de la web donarsang.gencat.cat. Després de cada donació es desinfecta cada camilla i es dóna als donants un petit refrigeri.

Cal sang de tots els grups.