Campanya “No et facis viral’, per a lluitar contra l’expansió del coronavirus

“No et facis viral”. Aquest és el lema de la campanya de comunicació endegada dilluns 29 de març per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per a cridar a la responsabilitat individual de la ciutadania en la lluita contra l’expansió i el contagi de la covid-19.

Amb quatre eixos principals, família, esport en grup, trobades socials i ús de la mascareta, i mitjançant banderoles que ja llueixen als carrers del poble, la campanya convida a reflexionar sobre el nostre comportament social en un moment en què els indicadors de contagi del coronavirus van de nou a l’alça.

Segons dades del Departament de Salut a 25 de març, la velocitat de contagi se situa ara a 1,13, mentre que el risc de rebrot, ja alt, segueix pujant i arriba als 242 punts.

Així, i per tal minimitzar els efectes d’una quarta onada de la pandèmia que, segons els experts, és imminent, els missatges de la campanya apel·len al seny de la ciutadania a l’hora de prendre decisions que poden tenir efectes sobre tota la comunitat.

Plantejar-se els límits de l’apertura permesa pel Govern de la Generalitat amb motiu de la Setmana Santa; emprar el sentit comú quan ens reunim amb altres persones o reflexionar sobre la utilitat de la mascareta són algunes de les propostes d’aquesta campanya, que, en els propers dies, també incorporarà un parell de torretes mòbils a la plaça de l’Ajuntament i a la cantonada del carrer Narcís Monturiol amb l’avinguda Montevideo