Campanya mediambiental “Endavant amb el Pla!”, a les escoles de Vilassar de Mar

Amb el títol Endavant amb el Pla!, l’Ajuntament inicia la segona fase de la campanya Vilassar de Mar té un Pla per fer front a l’emergència climàtica, que es va desenvolupar el 2023 amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Aquesta segona campanya pretén continuar donant a conèixer a la ciutadania el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que té com a objecte combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 55% el 2030. La nova campanya incideix sobretot en les mesures d’estalvi d’aigua i energia que la ciutadania i els infants poden dur a terme. 

La campanya contempla visites a tots els centres educatius de primària del municipi, en les quals l’alumnat de cicle superior assistirà a una xerrada i tindrà l’exposició durant una setmana al centre per tal que l’alumnat, el professorat i les famílies la puguin visitar. L’exposició està formada per 14 plafons, dividits en temàtiques, que expliquen què és i com s’ha arribat al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia, quins són els plans d’acció (PAES i PAESC) per traduir els compromisos en accions; com s’ha millorat l’eficiència energètica; què s’ha fet i es farà per promoure l’estalvi d’aigua i, alhora, ofereix consells a la ciutadania en aquests àmbits i els convida a descobrir els bons i els mals usos que se’n fa de l’aigua i de l’energia. 

La primera visita, el passat 31 de gener, es va fer a l’Escola del Mar, amb la participació de les dues classes de cinquè de primària, i l’exposició es va instal·lar al passadís que portava a les aules. El 7 de febrer, la campanya ha arribat a l’escola Pérez Sala. Les activitats es traslladaran a l’escola Franciscanes el dimarts 13, a l’escola Vaixell Burriac el dimarts 20, i a l’escola els Alocs el dimarts 27 de febrer.