Campanya de vacunació contra la covid-19 dels infants d’entre 5 i 11 anys

S’ha iniciat a Catalunya la vacunació contra la covid-19 dels infants d’entre 5 i 11 anys. Aquesta vacunació té lloc, principalment, als punts de vacunació poblacionals (PVP), complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques. A la Regió Sanitària Metropolitana Nord, en la qual es troba inclosa Vilassar de Mar, els infants es poden vacunar en algun dels 12 punts habilitats inicialment, la gran majoria gestionats des de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS. Aquesta oferta es podria ampliar i/o modificar en els propers dies.

Al Maresme hi ha dos punts: l’Hospital de Sant Jaume de Mataró i la sala de plens de l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Alguns d’aquests PVP només vacunen infants, mentre que en d’altres es vacunen infants i adults, sempre amb circuits completament diferenciats; o amb cues diferenciades o amb separación de vacunació per horaris.

La vacunació del grup d’entre 5 i 11 anys es fa únicament de forma programada amb cita prèvia, a través de VacunaCovid, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte. D’altra banda, els infants que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho poden fer si presenten un document de consentiment informat, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Als infants se’ls administra la mateixa vacuna que als adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades per 8 setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb test d’antigen, PCR o serologia positiva- es vacunen amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la COVID-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.

A continuació, trobareu tots els punts de vacunació infantil habilitats a Regió Sanitària Metropolitana Nord, a data d’aquest dimecres 15 de desembre:

Maresme

 • Hospital de Sant Jaume. Mataró
 • Sala de plens de l’Ajuntament. Premià de Dalt.

Barcelonès Nord

 • CAP Doctor Robert. Badalona
 • Hospital Germans Trias (Can Ruti). Nou edifici UCI. Badalona
 • Hospital Esperit Sant. Santa Coloma de Gramenet

Vallès Occidental

 • CL Fontetes. Cerdanyola del Vallès
 • CAP Concòrdia. Sabadell.
 • Hospital de Terrassa, planta 1a. Terrassa
 • Mútua Terrassa, c. del Castell, 25, planta 2a. Terrassa

Vallès Oriental

 • CAP Sant Miquel. Granollers
 • CAP Plana Lledó. Mollet del Vallès
 • CAP Corró d’Avall. Les Franqueses del Vallès