Campanya de tractaments fitosanitaris preventius a l’arbrat públic

Avui  divendres 1 de juny comença la campanya de tractaments fitosanitaris preventius de l’arbrat públic, servei inclòs dins del contracte de manteniment de l’arbrat viari. Enguany es tractaran les següents espècies: ‘Cercis siliquastrum’; ‘Tilia tomentosa’; ‘Tilia europaea’; ‘Albizia julibrissin’; i ‘Acacia dealbata’, per prevenir les plagues del pugó, la cotxinilla i la Paysandisia (només per als margallons de l’entrada del Museu de la Marina).

El producte que s’utilitzarà serà sabó potàssic (de baixa o nul·la toxicitat), i en cinc casos puntuals, com a prova pilot, s’aplicarà la tècnica de l’endoteràpia. L’endoteràpia és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de l’arbrat urbà de baix impacte ambiental, que consisteix en la injecció en el tronc d’una substància nutritiva o fitosanitària que és transportada a través del xilema de la planta.

El calendari previst de tractaments fitosanitaris és el següent (en cas que les condicions meteorològiques siguin adverses, el tractament es pot ajornar fins a nou avís):

  • De l’1 al 2 de juny, de 23.00 a 06.00 h

Carrers: Montserrat, Santa Magdalena, Santa Maria, Santa Eulàlia; Narcís Monturiol i Lluís Guardiola

  •  Del 8 al 9 de juny, de 23.00 a 06.00 h

Carrers: Maria Vidal, del Rosari, Santa Eugènia, Colom, Mossèn Joan Rebull, Santa Rosa de Lima, Sant Jeroni, Riera d’en Cintet i de la Concepció.

  • Del 15 al 16 de juny, de 23.00 a 06.00 h

Carrers: parc de la Bòbila, parc de la Xinesca, passeig del Veral de l’Ocata

  • Del 22 al 23 de juny, de 23.00 a 06.00 h

Carrers: Ronda Vilassar, Santa Eugènia, Santa Eulàlia, av. Eduard Ferrés, Mossèn Pere Ribot, Lluís Companys, Montevideo i Jeroni Anyè.

L’empresa de manteniment de l’arbrat públic, Espais Verds del Vallès, SL, s’encarregarà de posar els cartells d’avís de tractament.