Campanya de recollida de signatures d’Amnistia Internacional

El Grup Maresme d’Amnistia Internacional Catalunya organitza una campanya de recollida de signatures en el marc de la campanya de sensibilització sobre la crisi que s’està vivint a Síria. La campanya a Vilassar de Mar es durà a terme dissabte 8 de novembre de 10 del matí a 2 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

Amnistia Internacional recorda que des que va començar el conflicte a Síria, prop de 200.000 persones han mort, en la seva gran majoria pels atacs indiscriminats realitzats per les forces armades sirianes contra la població civil, però també per la presa d’ostatges i execucions sumàries realitzades per part dels grups armats de l’oposició. En nota de premsa, Amnistia Internacional assenyala que tots dos bàndols són responsables de cometre crims de guerra i lesa humanitat. Aquest conflicte ha provocat també que més de 9’5 mil·lions de persones hagin fugit de casa seva. D’aquests, tres mil·lions, una mica de més de la meïtat menors d’edat, s’han vist obligats a abandonar el país a la cerca de protecció internacional. Cinc països fonterers amb Síria estan acollint aquestes persones refugiades, que no sempre compten amb la deguda protecció.

Amnistia Internacional demana al Consell de Seguretat de Nacions Unides remetre la situació de Síria a la Cort Penal Internacional i actuar amb més decisió per protegir la població civil, garantir l’aplicació efectiva, tant pel govern sirià com als grups armats d’oposició, de les resolucions adoptades pel Consell de Seguretat. Pel que fa al govern espanyol, Amnistia Internacional demana oferir a les persones refugiades a Síria un accés segur, ràpid i efectiu als procediments d’asil, aixi com protecció a les que arriben a la frontera i establir contingents generosos de reassentament i admissió humanitària, i mantenir el suport tècnic i financer als països veïns de Síria que acullen persones refugiades.