Campanya de donació de sang d’aquest mes

Aquest mes d’agost es recullen donacions de sang durant dos dies a la nostra localitat. A les instal·lacions d’Aula de Música, al carrer Narcís Monturiol núm.23, avui divendres 4 de desembre de 5 a 9 del vespre  i el diumenge 6 d’agost, en horari matinal, des de les 10 fins a les 2 de la tarda. Aquesta campanya està organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya

Qui pot donar sang?

 Pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut.

Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre.

Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina.

Si has patit la Covid hauràs d’esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes.

Si has estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat.

La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d’esperar 2 setmanes.

Qui no pot donar sang?

No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades.

Més informació en aquest enllaç.

Pots inscriure’t a les donacions al nostre poble des d’aquest enllaç. Per a avui divendres no hi ha plaça, però encara hi ha places lliures per al 6 d’agost i el 4 de setembre.