Campanya de conscienciació per mantenir neta la platja

 

A partir d’aquesta setmana, la franja litoral de Vilassar de Mar, a tocar de la Nacional, presenta una nova imatge. L’Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges amb el lema Suma’t a tenir cura de la platja. Unes banderoles ens recordaran el nostre deure cívic amb un espai que és de tots.

Així doncs, s’han penjat banderoles als fanals, s’han col.locat cartells de la campanya per tot el municipi i, properament, es repartiran bosses de tela, òbviament no podien ser de plàstic que no és biodegradable, amb els dibuixos que protagonitzen la campanya i que serviran per recordar-nos els elements que es poden trobar de manera habitual a la sorra i que malmeten el medi ambient. Són tres dibuixos, tres cartells i tres banderoles diferents, tots recordem-ho, a l’empara d’aquest Suma’t a tenir cura de la platja.

En el primer, que porta per genèric Així no es pot jugar, hi trobem una cigarreta que s’acaba convertint en el mànec d’una pala infantil per jugar a la sorra. Recordem la xacra de les burilles a la platja. Fa pocs dies, per exemple, a Barcelona se’n van recollir més de 27.000 en un dia.

L’altre dibuix denuncia la presència de les bosses de plàstic. La imatge gràfica és un submarinista que emergeix amb una bossa al cap. Diga-li submarinista, diga-li banyista… El títol no podia ser un altre Així no es gaudeix.

Finalment, la tercera representació se centra en la natura. Una tortuga amb el cos fet amb les argolles de plàstic en les quals es venen els paquets de llaunes de refrescs, fan el cos d’aquest animal tan present a les nostres platges. Això no és natura, ens recorda el tercer cartell d’aquesta campanya de conscienciació ciutadana sobre el bon ús de les platges.