Campanya adreçada a bars i restaurants per fer complir les mesures per contenir el coronavirus

L’Ajuntament de Vilassar de Mar està portant a terme una campanya per demanar a bars i restaurants l’estricte compliment de les mesures de seguretat decretades per contenir la propagació del coronavirus. Mitjançant una carta adreçada als propietaris dels establiments, l’Ajuntament recorda la necessitat de que es respectin els protocols establerts perquè els ciutadans puguin fer ús d’aquests serveis amb seguretat.

Entre les mesures, es destaca l’obligació de mantenir una distància de dos metres entre les  taules de les terrasses.

Així mateix, es recorda que tot el personal de l’establiment ha de fer un correcte ús de la mascareta, que també és obligatòria per a la clientela quan demana a la barra o utilitza el bany.

La higiene de mans quan s’accedeix al local és una altra de les mesures obligatòries que subratlla el consistori en aquesta carta. 

A l’escrit, l’Ajuntament també recull altres recomanacions per tal de minimitzar riscos, com ara que no es programin concerts ni espectacles en viu, que s’evitin les aglomeracions de tota mena i que no es permetin les reunions de més de 10  persones al voltant d’una mateixa taula.

El passat 29 de maig, el consistori va aprovar un decret d’ampliació de terrasses amb un doble objectiu: intentar compensar les possibles pèrdues ocasionades per la crisi del coronavirus i dotar als restauradors de l’espai necessari perquè puguin mantenir la distància de seguretat entre taules. Aquest decret té caràcter provisional i està subjecte a revisió en funció de l’evolució de la pandèmia.

Per tal de contenir la propagació del virus, l’Ajuntament demana alhora a la ciutadania que, pel bé comú, quan acudeixi a aquests establiments compleixi amb les mesures sanitàries.

Vilassar de Mar ha experimentat un elevat augment de casos de covid-19 en l’última setmana i es troba entre les poblacions que presenten alt risc de contagi.