Caminem amb les sabates de la Mònica Corral

L’actriu vilassarenca Mònica Corral va ser la protagonista del “Vilassarencs a l’estranger” del mes de febrer al “Parlant de tot“, una secció en què entrevistem a diferents persones del nostre poble que han decidit buscar nous objectius lluny del nostre poble. Vam entrar a casa seva i ens vam posar les seves sabates.

“En los Zapatos de Mónica” és  el canal de Youtube de l’actriu , que viu al Districte Federal de Mèxic i en el qual ens ensenya els racons de la capital i altres indrets del país americà. Amb un més que notable èxit d’audiència, de fet, t’hi pots subscriure, combina aquesta tasca amb la d’actriu. Instal·lada a Mèxic, comparteix vida amb el també actor català Josep Linuesa, assegura que troba a faltar molt Vilassar de Mar i particularment el mar, refugi de les seves emocions. Procura venir-nos a veure sempre que els seus compromisos professionals li ho permeten.

De moment, i mentre espera que es confirmin alguns projectes cinematogràfics, està centrada en el seu canal d’entreteniment, que conté molt d’humor, d’acord amb la seva forma de ser. I amb molt d’humor descobreix, a qui no ho coneix, Mèxic, la seva cultura, el seu menjar, els seus barris, la gent. Es tracta d’un canal d’entreteniment.

La idea li va sorgir durant el confinament. Molt temps a casa, moltes hores per pensar i fruit de les seves ganes de crear, va sorgir aquest canal de Youtube que compta, ja, amb més de 1.200 subscriptors. Al marge d’ensenyar-nos Mèxic, també serveix per ajudar aquells que arriben a la monstruositat del DF i s’hi volen instal·lar: com aconseguir el permís de treball, trobar pis, representant, etc.

La vilassarenca va optar per llançar-se a l’aventura deixant una feina de professora en una escola de Barcelona i apostar per fer realitat el seu somni: ser actriu. S’ha volgut obrir camí, creuar l’Atlàntic i obrir horitzons..Hi ha molta competència en el sector. Se sent molt feliç a Mèxic.

Ara per ara, centrada en la publicitat. El seu paper estrella?  Una mare jove

I és que treballar en la professió no sempre és fàcil. De fet, la seva parella, en Josep Linuesa (que hem pogut veure en sèries com “Chicas de hoy en día“, “Amar es para siempre” o “Les de l’Hoquei” ) porta temps a Mèxic i feia més d’un any que no treballava. Va fer una crida a twitter donant a conèixer la seva situació i demanant seguidors per al seu canal Walking Sreets Films, que mostra passejades per Mèxic. La solidaritat, com explica molt emocionada, va ser brutal. De 74 subscriptors a més de 37.000 en poques hores. Ara ja compta amb 43.700.

Deixem la Mònica Corral al seu DF on continua perseguint el seu somni i segueix amb les seves classes d’accent per aconseguir un mexicà acadèmic. Des d’allà, però, ens confessa que no es cansa de recordar el nostre mar. El mar de Vilassar. El troba molt a faltar.

Segur que “Los zapatos de Mónica” la tornaran a portar a Vilassar de Mar on viu la seva família.

Gràcies Mònica i molta sort!!