Calendari de preinscripcions escolars

Aquest dilluns 8 de març, a partir de les sis de la tarda, l’Institut Vilatzara celebra la seva jornada de Portes Obertes Virtuals de cara a les preinscripcions i matriculacions per al proper curs 2021-2022. Aquest dimarts, a dos quarts de set de la tarda, ho fa l’Institut Pere Ribot. Els dos amb un seguit de tours en línia per les instal·lacions i amb totes les explicacions necessàries per a pares i mares i l’alumnat que es prepara per al curs de l’any vinent i que es faran, com ha de ser per la situació de pandèmia, per videoconferència.

I és que s’acosten les dates del procés de preinscripció que estableix el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per al curs escolar 2021-2022.

Així, la presentació de sol·licituds de preinscripció per a l’educació infantil de segon cicle i educació primària s’haurà de fer del 15 al 24 de març de 2021; pel que fa a l’educació secundària obligatòria: el torn va del 17 al 24 de març de 2021; els batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny els tocarà de l’11 al 17 de maig de 2021, i tancaran ronda els cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny: en aquest cas del 25 al 31 de maig de 2021.

Pel que fa a l’Escola Bressol han de fer la preinscripció tots aquells infants nascuts durant els anys 2019-2020-2021 (aquests darrers amb un mínim 16 setmanes). Per començar P3 ho han de fer tots els nens i nenes nascuts durant l’any 2018. Els infants que enguany cursen 6è de primària han de preparar-se per començar, el proper setembre, el 1er de l’educació secundària obligatòria.

També ho han de fer, en aquestes dates, aquelles famílies subjectes a altres situacions com, per exemple, si han de fer una Sol·licitud de canvi de centre, si són famílies nouvingudes a la població, si s’inicien estudis postsecundaris o formació a l’Escola d’Adults.

Recordem que l’oferta educativa és àmplia i variada a Vilassar de Mar. Al nostre municipi comptem amb les Bressoletes de l’avinguda Eduard Ferrés i de l’avinguda Montevideo, amb cinc escoles d’educació infantil i primària: el Pérez Sala, l’Escola del Mar, el Vaixell Burriac, els Aloc i les Franciscanes (l’única que és concertada). Pel que fa als instituts, Vilassar de Mar compte amb el Vilatzara i el Pere Ribot.

Pel que fa a la formació d’adults, aquesta es completa amb el Centre Els Ametllers i amb l’oferta del Consorci per a la Normalització Lingüística.