23.03.2023 Serà un diijous molt especial per a Can Moltó. La històrica sabateria, ubicada al número 18 del carrer de Sant Joan de Vilassar de Mar, tancarà la persiana, definitivament, després de 106 anys de cara al públic,  amb tres generacions i mitja darrera el taulell. Ara, estan liquidant gènere i el local és en traspàs.

En entrevista realitzada per Jaume Cabot aquest dimecres, 1 de febrer, a l’espai “Parlant de tot”, Montse Fos, responsable de Can Moltó, ha explicat que es jubila i  ha recordat la història d’aquest establiment. L’any 2017 celebraven el centenari. Ara, sis anys després, Can Moltó tanca. Una decisió que no ha estat fàcil de prendre per a la Montse Fos. Moltes converses amb la seva filla, la Sita, que opta per emprendre un altre camí professional. La Montse Fos assegura que ha estat molt feliç en el mig segle que porta venent sabates i espardenyes.

Quan tenia 15 anys, la Montse, just en acabar l’escola, es va posar el capdavant del negoci familiar. Va agafar les regnes de Can Moltó. El 23 de març es jubilarà. Es comença a imaginar com serà el darrer dia. Ha explicat que té moltes ganes de jubilar-se, que guarda molts records de la botiga i que Sita té el desig de fer algun tipus de celebració. Així doncs, segurament, festa grossa el divendres 23 de març, tal com van fer el dia que van celebrar 100 anys.

Ara, a la Montse Fos, se li obre una nova etapa de vida. Ens promet que d’avorrir-se, res de res. A casa té un munt de fotos i documentació, sobre la botiga, que vol classificar i ordenar. La veritat és que un negoci, reflexiona Fos, lliga. Admet que s’ha perdut moltes coses. Ara, tothom, clientela i amics, li diuen que tindrà temps per poder viatjar.

Molts records darrere del taulell. Un, de molt especial, per al seu marit, l’Eladi Sánchez, que ens va deixar, massa d’hora, ara fa 14 anys. Forma part, com no podria ser d’una altra manera, de la història de Can Moltó. Una sabateria que va arrencar quan l’avi Joan Moltó va venir a parar a Vilassar de Mar des d’Alacant, terra de joguines, torrons i, és clar, sabates. Un periple que els va portar, primer, al carrer de l’Església, temps després també al Barato (on van obrir un altre local, el 1965 on venien llibres, diaris i sabates, i que va estar obert durant 25 anys) i, finalment, al mític número 18 del carrer de Sant Joan.

Posant la vista enrere, Fos ha estat molt feliç tant a la botiga del carrer Sant Joan com a la botiga del Barato. Un munt d’anècdotes i històries ens han deixat aquests 106 anys d’història. Això i la clau per tal que un negoci funcioni: tenir paciència i ser agradable amb el públic.

La Montse Fos, sempre amb la nostra emissora, sempre amb Vilassar Ràdio sonant al transistor de la botiga, assegura que ens escoltarà, ara, des de casa seva.

De moment, ja barrina on haurà d’anar-se’n a comprar, a partir d’ara, les sabates.