Burriac Atac: dorsals tancats i crida al voluntariat

La mítica cursa nocturna Burriac Atac, organitzada pel PIRI, se celebrarà el 9 de setembre. Una cita ineludible que, a banda de tancar l’estiu a Vilassar de Mar, permet participar en una prova que neix arran de mar i que acaba la platja un cop assolit, de nit, el cim del castell de Burriac. La sortida s’efectuarà des de la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar a les 9 del vespre.Té dos recorreguts: el traçat llarg té 20 quilòmetres amb mil metres de desnivell i el traçat  curt és més assequible, té 15 quilòmetres, amb un desnivell de 700 metres.El preu per participar al recorregut curt és de 34  euros  i al recorregut llarg de 36 euros, per a les persones que estiguin federades. Les que no ho estiguin han de pagar 3 euros més.S’han tancat les inscripcions: hi ha 382 al traçat llarga i 358 al traçat curt. Cal destacar que s’ha obert una llista d’espera.

Una de les claus de l’èxit d’aquesta cita esportiva, cada any,  és també la Marrec Atac. Es tracta d’un esdeveniment esportiu, festiu i familiar que se celebra el mateix dia però hores abans i té l’objectiu apropar l’esport des d’una vessant lúdica i no competitiva als infants de 0 a 14 anys i a les seves famílies dins el marc de la cursa Burriac Atac.La Marrec té 4 categories, de 900, 600 i 300 metres i es fa en un recorregut urbà.S’iniciarà a les 6 de la tarda. La sortida es farà des del carrer Sant Joan (zona Espinaler) i l’arribada serà a l’escola Pérez Sala. El preu per participar és de 5 euros.  Les inscripcions encara són obertes.La inscripció s’ha de fer online, des d’aquest enllaç.

Finalment, cal destacar que calen voluntaris per a aquestes dues curses.Les tasques que han de realitzar les persones voluntàries són molt diverses. A la Burriac Atac, senyalitzar tot el circuit amb llums florescents i quan acabi la cursa treure els llums, estar als punts d’avituallament, controls de talls, control de pas, en els  trams més complicats ajudar als corredors i corredores a què no es facin mal, entre altres tasques. A la Marrec Atac, vetllar per la seguretat dels nens i nenes que hi participen.L’horari d’aquest voluntariat és, per a la Marrec Atac de 4 a 8 del vespre i per a la Burriac d’Atac de 5 de la tarda a 1 o 2 de la matinada, aproximadament.Per a ser voluntari o voluntària, cal enviar un correu electrònic a l’adreça: voluntaris_batac@piri.cat, explicant quina funció es desitja fer, i  donar el nom, telèfon i DNI. Abril ha recordat que tots els voluntaris i voluntàries estaran coberts amb una assegurança.